Run For Migrants-Göçmenler İçin Koş Maratonunda Kimler Vardı?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Run For Migrants-Göçmenler İçin Koş sloganıyla Vodafone 39. İstanbul Maratonu'ndaki halk koşusuna katıldı.

Run For Migrants-Göçmenler İçin Koş Maratonunda Kimler Vardı?
Yayınlanma:

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, "Run For Migrants" (Göçmenler İçin Koş) sloganıyla Vodafone 39. İstanbul Maratonu'ndaki halk koşusuna katıldı.

Göç İdaresi Genel Müdür Vekili Abdullah Ayaz, Türkiye'de yaşayan göçmenler ve idare personel ile göç sorununa farkındalık oluşturmak için koştu. Ekibe göçmen çocuklar için yapılan çizgi karekter "Muyu" da eşlik etti.

Abdullah Ayaz, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin şu anda dünyada en fazla göçmene ev sahipliği yapan ülke konumunda olduğunu belirtti.

Türkiye'de 4 milyondan fazla göçmene her türlü imkanın sağlandığına dikkati çeken Ayaz, şöyle konuştu:

"Biz de bu yıl bu konudaki farkındalığı arttırmak hem göçmenler hem de göçmen çocuklar için yaptığımız çalışmaları kamuoyuna aktarmak için İstanbul Maratonu'na katıldık. Bugün gece-gündüz göçmen kardeşlerimiz için koşturan mesai arkadaşlarımız ve hizmet verdiğimiz yabancılar da bizimle beraber. Göç İdaresi olarak hem kendi çocuklarımız hem göçmen çocuklar için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Aramızda Nijerya'dan Lübnan'a 10 farklı ülkeden aralarında öğrencilerin de olduğu 30 göçmen arkadaşımız var."

Ekibe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan da bir süre eşlik etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.