Referandumda kritik gelişme: Kan dökülür!

Tüm dünyayı karşısına alıp bağımsızlık referandumuna gitmeye hazırlanan Barzani, bugün Irak Cumhurbaşkanı Masum ile bir araya geliyor.

Referandumda kritik gelişme: Kan dökülür!
Yayınlanma:

Irak Başbakanı İbadi, son açıklamasında "Referandumu şimdi de gelecekte de reddediyoruz. Tek taraflı ve güç kullanarak sınırların değiştirilmesi, kan dökülmesinin kapısını açar" dedi.

KRİTİK RANDEVU

Bugün Süleymaniye kentinde kritik bir randevu var. Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani ile bir araya gelecek.

ERDOĞAN: KABUL ETMİYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM zirvesi için bulunduğu New York'ta Amerikan PBS televizyonuna bir röportaj verdi. Ankara'nın tavrını net bir şekilde çizen Erdoğan, "Bir defa şunu çok açık ve net söyleyeyim: Biz en başından beri Irak'ın toprak bütünlüğünü savunduk; kimse bunu yapmıyorken bile. Bu referandum yapılmamalıdır. Orada Arap, Türkmen, Kürt hep beraber yaşıyorlar. Irak'la 350 kilometre sınır hattımız varken Türkiye olarak böyle bir referandumu nasıl kabul edebiliriz? İran da bu konuda referandumla aynı fikirde gözükmüyor. Irak federal yönetimi de aynı şekilde. Dolayısıyla siz sadece Kuzey Irak olarak tek başınıza böyle bir kararı nasıl verebilirsiniz? Bu kararı kabul etmiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.