Ramazan’da dini kitaplara ilgi yoğun

​Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Kuran-ı Kerim ve dini kitaplara yoğun talebin olduğunu belirten kitap satıcıları, Ramazan ayında Kuran-ı Kerim ve dini kitaplarının satışlarında ciddi anlamda artış yaşadığını ve bu durumdan memnun olduklarını belirtti.

Ramazan’da dini  kitaplara ilgi yoğun
Yayınlanma:

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte dini kitaplarda, özellikle de Kuran-ı Kerim, Tefsir ve oruç fıkhı ile ilgili kitapların talep edildiğini belirten kitap satıcıları, dini kitaplara olan ilgi ile satışlara yansıdığını ve bu ilgiden memnun olduklarını söylediler.

“RAMAZAN’DA İNSAN KENDİNE DOĞRU DÖNÜŞ YAPIYOR”

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ve okulların tatile girmesi ile birlikte başlayan Yaz Kur’an kurslarından dolayı Kuran-ı Kerim ve dini içerikli kitapların satışlarında ciddi manada bir artışın yaşandığını belirten kitap satışı mağaza sahibi Mehmet Tekinbaş, “İnsan Ramazan ayın kendine doğru dönüş yapıyor. İnsanlar Ramazan ayı gibi özel aylarda dini daha çok merak ediyor ve bu yönde eğilimi bu yönde oluyor. Bu anlamda kitap satışlarında Ramazan ayının olumlu anlamda etkisi oluyor” diye konuştu. Ramazan ayı öncesi özellikle de üç aylar döneminde dini içerikli kitapların satışlarında artışın olduğunu, Ramazan ayında tepe noktasına ulaştığını söyleyen Tekinbaş, “Ramazan ayında en çok Kuran-ı Kerim’de artış yaşanıyor. Okullar tatile girdi ve yaz kursları başladı. Bu anlamda bu gibi faaliyetler ve özel ay ve günler dini kitapların satışını etkiliyor” dedi. Basılı dini kitapların dışında görselliği olan ve ses içerikli kaset ve cdlerin de piyasada satışının olduğunu ancak insanların basılmış bir ürünü tercih ettiğini ifade eden Tekinbaş, “İnsanlar yazılı ürünleri tercih ediyor. Çünkü; eline değmek, dokunmak istiyor. Dini kitaplarda imkanı olmayan ya da yaşlı olan kişiler veya okumayı bilmeyen kişilerde görsel, ya da sese dayalı dini içerikli kaset ve cdler bu gibi kişilere hitap ediyor ama genelde eli ayağı tutan insan kendi eliyle tutmak istiyor, hissetmek o duyguyu yaşamak istiyor. Kitabın seslisi olmuyor” ifadelerini kullandı.

RAMAZAN AYI ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Her dönem dini kitaplara ilginin olduğunu, Ramazan ayında ise bu talebin daha hissedilir derecede olduğunu ifade eden Murat Karakoca, “Son 10 yıl içinde Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi ve okulların tatil olması kitap satışlarında az da olsa bir azalmasına neden oldu. Ancak mağazamızın büyük bir çoğunluğu dini içerikli kitaplar oluşturuyor. Bu nedenle bizim müşteri portföyümüz dini kitapları okuyan kişiler oluşturuyor. Ramazan öncesinde Ramazan’a hazırlık kitaplarının satışları çok fazlaydı şu an bunun yanı sıra Kuran-ı Kerim, hadis kitapları, Yasin-i Şerifler, tefsir kitapları küçükler için dini hikaye kitaplara ilgi yoğun oluyor” dedi. Üç aylar döneminde ve Ramazan ayında umre ziyaretlerinin çok olduğunu ve bundan dolayı insanların yakınlarına aldıkları seccade, tespih gibi hediyelerin yerine dini içerikli kitapları tercih ettiğini belirten Karakoca, “Dini görevini yerine getirmeye gittiği kutsal topraklardan gelen kişilerin, umreye gidip gelen insanlar daha çok seccade ya da tespih yerine hadis kitabı, Kuran-ı Kerim ve Meali gibi dini kitapları alıp, yakınlarına hediye ediyor. Umreye giden kişi verdiği kitabı her kim okuyorsa hem ona hem de bana da sevap kazandırsın düşünceyle bu dönemde bu tür dini içerikli kitaplarımızın satışı bizleri memnun edici düzeyde oluyor” diye konuştu. (Berati Ertan)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.