İYİ Parti Konya İl Başkanı Tozoğlu'ndan sert açıklamalar: Konya'daki program propaganda gibiydi!

İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

İYİ Parti Konya İl Başkanı Tozoğlu'ndan sert açıklamalar: Konya'daki program propaganda gibiydi!
Yayınlanma:

15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yılı dolayısıyla Konya Mevlana Meydanı’nda düzenlenen programa dair görüşlerini paylaşan İYİ Parti Konya İl Başkanı Tozoğlu, “Konya Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz programına teşkilatımız adına katılım sağladık. Ancak program valiliğin programı olmaktan çok Cumhur İttifakı partilerinin propaganda programı gibiydi.

Cumhur İttifakı'na destek isterken MHP Konya Milletvekili Esin Kara, 15 Temmuz şerrinden Cumhur İttifakı gibi bir hayrın olduğunu ifade etti. Binlerce yıllık devlet geleneği olan güzel ülkemize yazık ettiniz” ifadelerini kullandı.

İktidarın 15 Temmuz darbe girişiminden gerekli dersleri çıkaramadığını söyleyen Tozoğlu şunları kaydetti:

“Devletimizin ve milletimizin ilelebet payidar olması için devlet içerisine hiçbir paralel yapının çöreklendirilmemesi, kurumların hiçbir gruba peşkeş çekilmemesi, liyakat esaslı bir sistem kurulması esastır. 15 Temmuz'da milletimiz devleti sokakta topladı.

Türkiye darbelerden çok çekmiştir. Darbelerden alacağımız en önemli ders demokrasiye sahip çıkmaktır. Devlette liyakat sistemini esas almaktır. Devlet organlarını bir gruba teslim etmemektir. İktidar partisi 15 Temmuz darbe girişiminden gerekli dersleri çıkaramamıştır.

Dün uyarılarımızı dinlemediler devleti FETÖ'ye teslim ettiler. Maalesef haklı çıktık. Bugün de yine uyarıyoruz oluşan boşluk başka yapılara teslim ediliyor. Endişemiz yine haklı çıkmaktır ama şu açıdan rahatız devletin liyakat esasına göre yönetileceği günlere çok az kaldı.

Yapılacak ilk seçimde AK Parti muhalefet partisi olacak ve parti içindeki birçok kişi biz nerede hata yaptık sorgulaması yapacaklar.

İYİ Parti düzgün insanların, dürüst insanların siyaset yaptığı bir alandır. Tüm toplumsal kesimlerin sorunlarını çözmek için makul bir siyaset anlayışı takip etmektedir. Siyasette bulunmamızın gerekçesi ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştırmaktır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.