Nohut üretimi azaldı, leblebi fiyatları arttı #KonyaHaber

Mehmet Kirişçi, Türkiye genelinde rekolte düşüklüğü nedeniyle nohut fiyatlarının yükselmesine bağlı olarak leblebi fiyatlarının arttığını söyledi.

Nohut üretimi azaldı, leblebi fiyatları arttı #KonyaHaber
Yayınlanma:

Konya Bedesten Çarşısı’nda çocukluğundan beri kuruyemişçilik yapan Mehmet Kirişçi(32) “Bu yıl  Türkiye genelinde rekolte düşüklüğü nedeniyle nohut fiyatlarının yükselmesine bağlı olarak  leblebi fiyatları yükseldi. Leblebisi üreticileri, leblebinin ham maddesi nohudun fiyatındaki artışın ardından leblebinin kilogram fiyatını yüzde 30 ile 36 artırmak zorunda kaldı. Daha önce 10-12 lira arasında satılan sarı leblebinin kilogramı yeni zam ile birlikte 18 liraya yükseldi ve daha da yükseleceği söyleniyor” dedi. Satıcı olarak fiyatın yükselmesinden memnun olmadığını dile getiren Kirişçi, vatandaşların fiyatlar yüksek olsa da  leblebiyi aldığını söyledi.

Nohut fiyatının artmasına bağlı olarak sarı leblebinin fiyatının artmasına vatandaş da tepki gösterdi. Asgari ücretle geçinmenin zor olduğunu ifade eden İdris Şimşek, “Ülkemizde gıda, kıyafet, elektrik her şeye zam geliyor şimdi de leblebiye zam gelmiş. Kuruyemişler içerisinde ucuz diye alıp yediğimiz sarı leblebiyi bile artık vatandaş alıp yiyemeyecek”diye görüş belirtti. 

Gamze Erdoğan 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.