Müzik aleti çalmak yaşamınızı olumlu etkiliyor

Rampalı çarşıda altı senedir müzik aletleri satan Soner Altıntaş ailelerin gençleri müziğe yöneltmeleri gerektiğini söylüyor.

Müzik aleti çalmak  yaşamınızı olumlu etkiliyor
Yayınlanma:

Müzik aletleri satışı yapan Altıntaş müzik aleti çalmanın insanları dinlendirdiğini ve gelişimlerine olumlu yönde etki ettiğini söylüyor. Çocuğun eğitim hayatında başarılı olması için bir enstrümanla meşgul olması ve kendisini bu yönde  geliştirmesi gerektirdiğini söylüyor.

EN ÇOK İLGİ GİTAR VE PİYANOYA

Müzik aleti çalmanın insan ufkunu geliştirdiğini söyleyen Altıntaş, "Enstrüman satışları gayet iyi ilerliyor ancak dolar kurunun artmasından dolayı insanların alım gücü düştü. Şu anda satış konusunda pek bir problem yaşamıyoruz ancak satış eskiye göre daha düşük. Biz biraz daha batı müziği üzerine düştüğümüz için gitar ve piyano ilgi görüyor, en çok satan enstrüman ise gitar. Ben gençlerin piyano ile uğraşmasını isterdim. Zor bir enstrüman fakat gençlerin ufkunu açmada ciddi manada yardımcısı oluyor" dedi.

SAYISAL ZEKAYI ARTIRIYOR

Bilim insanlarının da enstrüman çalmanın insan hayatına olumlu etkileri olduğunu söylediğini belirten Altıntaş, "Müzikle uğraşan insanın ruh sağlığı kesinlikle iyi bir şekilde ilerler. Enstrüman çalmak insanları dinlendirir ve rahatlatır. Bilim insanlarının da bu yönde tespitleri var. Enstrüman çalmak insanın sayısal zekasını artırıyor. Konya'da ki üniversitelerde okuyan öğrenciler de öğretmenlerinin yönlendirmesiyle gelip enstrüman alıyorlar. Enstrüman çalan üniversite öğrencilerine de sorduğumuzda kendilerine büyük katkı sağladığını söylüyorlar. Ailelere büyük rol düşüyor bu konuda. Eğer düzgün bir eğitim hayatı  istiyorlarsa çocuklarını müziğe yönlendirmeliler. Sadece müzikte değil bir spor dalı olur, bir faaliyet olur yeter ki çocuklarına onlar için pozitif etki edecek bir yönlendirmede bulunsunlar. Sosyal medyadan çocuklarımızın uzak kalması lazım" şeklinde konuştu.

Muhabir: Veysel Güneş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.