“Meşru müdafaa hakkımızı kullandık”

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir,basın mensupları ile bir araya gelerek Afrin’deki harekat ve Konya ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Meşru müdafaa  hakkımızı kullandık”
Yayınlanma:

 

AK Parti İl Başkanlığı binasında basın toplantısı gerçekleştiren AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, ülke ve Konya gündeminde yaşanan son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Özdemir’in gündeminde öncelikli olarak Afrin’e düzenlenen ‘Zeytin Dalı harekatı vardı. Sınır ötesi askeri harekatın Türkiye’nin güvenliği açısından son derece önemli bir hamle olduğunun vurgulayan Özdemir, Birleşmiş Milletlerin‘de operasyonla ilgili kendilerine bu yönde destek verdiğini ve Türkiye’nin meşru müdafaa hakkını kullandığını belirtti. Öte yandan Afrin’de yaşanan son gelişmelerle birlikte Hacı Ahmet Özdemir, Konya’nın 2017 yılını değerlendirdi. 2017 yılında Konya’nın ihracat rekoru kırdığını dile getiren Özdemir, tarım ve hayvancılığın yanında şehrin artık sanayi anlamında da güçlü firmaları kendisine çeker hale gelip sağlam bir kapasiteye ulaştığını söyledi. Açıklamalarının ardından Özdemir gazetecilerin sorularını yanıtladı.  

“İKTİDARDA, MUHALEFETTE BU HAREKATA KİLİTLENDİ”

Afrin harekatı ile alakalı Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi çözüm noktasında sabır gösterdiğini aktaran AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir;  “Bu süreç yaklaşık 6 ay sürmüştür. Dün medyatik bazı isimler AKP’li bazı vekillere Türk askerinin sınır ötesi harekatına yönelik barış sürecine girilmesi ile ilgili mektuplar göndermiş. Bu kişiler arasında eli kalem tutan Ece Temelkuran ve Lale Mansur gibi isimler var. Ancak Devletimizin çözüm noktasında savaş isteyen bir tavrı bulunmamaktadır. Türkiye bu bölgede kendi güvenliğini sağlamak için girişimde bulunmuştur. İktidarda, muhalefette bu harekata kilitlendi. Sayın Bahçeli söylemleri ile destek vererek bu süreçte bizim yanımızda olduğunu ifade etti. Ayrıca CHP adına açıklamalarda bulunan Sayın Bülent Tezcan’da sürece destek vereceklerini belirtti. Türkiye’nin tavrı BM’ tarafından da desteklenmektedir. BM Güvenlik Konseyi’nde 2014 yılında çıkarılan 2170 sayılı kararın 51. maddesine göre Türkiye bu harekatla meşru müdafaa hakkını kullanmaktadır. ABD PYD’ye 5 bin tır 2 bin uçak gönderdi. Bütün bunlar olurken kimsenin Kral çıplak diyemediği yerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Kral çıplak dedi” diye konuştu.

“İHRACATTAKİ ASLAN PAYI SANAYİCİLERİN”

Konya’nın ihracat rekoru kırmasında aslan payının şehrin sanayicilerinde olduğunu kaydeden Özdemir, “Ancak Konya için bu rakam yeterli olmayıp hedeflenen rakam 1.8 milyardır. Biz siyasiler olarak sanayicimize destek vermeye hazırız. Konya ihracatını 5-6 milyarlara çıkracağız.Konya artık büyük yatırımcıların ilgisini çeken bir yer haline geldi. Ben Konya’da büyük firmaların arazi bakmaya başladıklarını biliyorum. Yerli otomobilin Konya’ya gelmesi ile ilgili de siyasi olarak çok büyük oranda teveccüh görülüyor” dedi.    

“KONYA TEKLİ EĞİTİME GEÇECEK”

Konya’nın eğitim konusunda tekli eğitime geçen iller arasında olacağına değinen AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, “Milli Eğitim konusuna gelecek olursak FETÖ ‘den bu kadar öğretmen atılmasına rağmen Konya, en düşük öğretmen açığı olan şehirlerden biridir. İnşallah bu açıkta kalan yerlere de öğretmenlerimizi yerleştireceğiz. Bununla birlikte Konya 2018 yılı içerisinde ‘Tekli Eğitim’e’ geçen iller arasında başı çekecektir” şeklinde konuştu.  (Berat Bayındır)

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.