Kuyumcular ve sarraflar bu yıl umduklarını bulamadı #konyahaber

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Karagöz altın piyasası ve altın fiyatları hakkında konuştu

Kuyumcular ve sarraflar bu yıl umduklarını bulamadı #konyahaber
Yayınlanma:

Son dönemlerde yaşanan Kuzey Kore, Amerika kriziyle beraber, düğünlerin değişilmez hediyesi olan altının fiyatı, düğün sezonunun sonlarına doğru merak edilen bir konu olmaya devam ediyor. Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Karagöz merak edilen altın fiyatlarının akıbeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.Karagöz, kuyumcular ve sarraflar piyasası açısından bu yıldan umutlu olduklarını fakat sezonun pek bekledikleri gibi geçmediğini ifade etti.

“DÜĞÜN SEZONUNUN ARTIK BİR İŞ SEZONU OLDUĞUNA İNANMIYORUM”

Satışların bu yıl beklentilerinin altında kaldığını vurgulayan İsmail Karagöz,“Sezonun başında bu yılın çok mutlu geçeceğini düşünüyorduk. İşlerin iyi olacağı bir sezon düşünüyorduk. Tabi yaz aylarının sonları Kurban Bayramı’nın da yaklaşmasıyla sezonu neredeyse bitirdik gibi bir şey oldu ama sezonun ne zaman başladığını ne zaman kapandığını anlayamadık doğrusu. Harman olarak çiftçimizin bereketli bir yıl geçirdiği dönemde, işlerin bu denli durgun geçmesinin mutlaka bir sebebi vardır. Bunun için devlet büyüklerimizin de ekonomiyi canlandırmak amacıyla bir takım önlemler alacaklarını düşünüyorum. Eskiden bu dönemlerde, gurbetçilerimiz geldiği zaman, piyasada bir hareketlenme olurdu. Çiftçimiz harman mahsulünü kaldırdığı zaman işler bayağı yoğun olurdu. Şimdi olmuyor mu? Yine oluyor ama önceki gibi uzun soluklu olmuyor kısa sürüyor. Düğün sezondayız fakat düğün sezonu maalesef ki düğün sezonunun artık bir iş sezonu olduğuna inanmıyorum. Artık yılın 12 ayı da düğün yapılabiliyor.” Diye konuştu.

“ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN BİRİ KAÇ ÇEYREK TAKABİLİR”

Aslında satışların artışın ya da  azalmanın olmadığını tam tersine neredeyse hep aynı seyrettiğini vurgulayan Karagöz, “Satışlar da bir artma ya da azalma yok. İnsanlar ekonomik durumuna göre bir şeyler almaya gayret ediyor.Ama o eski düğünlerdeki  bilezikler, çeyrek altınlar yarım altınlar takılma olasılığı yarı yarıya düştü. Şimdi bir düğüne, bir sünnete gittiğimiz zaman hediyesiyle çeyreğiyle 300 lira bir maliyeti var. Asgari ücretle çalışan biri kaç çeyrek takabilir.” Dedi.

“AMERİKA, KUZEY KORE KRİZİ ALTINA YANSIDI”

Gündemde ki Amerika, Kuzey Kore krizinin altın fiyatlarına yansıdığını ifade eden İsmail Karagöz,“Amerika ile Kuzey Kore’nin yaşadığı kriz altına ister istemez yansıyor. Yani bu bizimde işlerimizi çok etkiliyor. Altının fiyatının çok yüksek olması bizim için güzel bir haber değil, çünkü biz bundan kar eden bir sektör değiliz.Bizim için altın ucuzlasın satış artsın sirkülasyon olsun herkes alsın bu daha önemli.Altın yükselince elindeki ürünün maliyeti de yükseliyor.Ben Kuzey Kore ile Amerika’nın bir savaşa gireceğini zannetmiyorum. Bu kriz yinede piyasaları etkiledi.” şeklinde konuştu.

“ALTIN YENİDEN GÜVENLİ LİMAN OLACAK”

Altının gelecek dönemde yeniden en güvenli yatırım aracı haline gelebileceğini vurgulayan Karagöz, “Uzmanlar gelecek dönemde altına yatırım yapmanın daha mantıklı olacağını söylüyorlar. Zaten yatırımcı için her zaman altın almak mantıklıdır.Yani 150 TL iken de alsan belirli bir noktanın aşağısına düşmez ve daha sonra tekrar yükselir. Altın uzun vadede yükselecek ve yeniden yatırımcılar için güvenli bir liman olacak” dedi.

Öte yandan Karagöz, bugün itibariyle çeyrek altının fiyatının 240-245 TL bandında alınıp satıldığını, gram altının fiyatının 147 TL olduğunu, 22 ayar bileziğin fiyatının gramının 137 TL civarında seyrettiğini, Cumhuriyet altınının ise 980 TL’den işlem gördüğünü ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.