Kurbanlık pazarında hareketlilik başladı

Konya`da kurban bayramına sayılı günler kala Selçuklu belediyesi tarafından kurulan kurban pazarında kurbanlık satışları başladı.

Kurbanlık pazarında hareketlilik başladı
Yayınlanma:

Kurban Bayramına sayılı günler kala Konya'da kurbanlık hayvan satışları başladı. Selçuklu Belediyesi tarafından Kayacık mevkiine çadırların kurulmaya başlandığı hayvan pazarında Konya'nın ilçeleri başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen kurban satıcıları ellerindeki hayvanları pazarlarda satışa sunarak alıcıları bekliyor. Büyük baş ve küçük var hayvanların satışında yoğunluğun başladığını belirten kurbanlık satıcıları bu yıl kurbanlıklar da fiyatların geçen yıla göre arttığı bilgisini verdi. Kurban satıcılarının belirttiklerine göre bu yıl büyük ve küçükbaş kurbanlıklarda ki fiyatlarında yem ve saman fiyatlarının pahalı olması nedeniyle fiyat artışı olduğu kaydedildi.

“ KURBANLIK SATIŞLARININ İYİ OLMASI BEKLENİYOR”

Konya’da kurbanlık satışı yapan hayvan pazarlarının kurulması ile birlikte bu yıl kurbanlık satışlarında piyasanın iyi olması bekleniyor. Kurbanlık satışı yapan satıcılar pazarın yeni yere getirilmesiyle kurban satışı yapanların yerleri daraldığını belirten kurban satıcısı Ramazan Kotuk eski pazarın alan bakımından daha el verişli olduğunu söyledi. Ramazan Kotuk; “Kayacık mevkiine kurulan kurban pazarının  hayvanların barındığı yerlerinin dar olduğu için kendini gösteremiyor. Bu alanların dar olması ile birlikte satışlarımıza da olumsuz yönde yansıyacak gibi görünüyor. Ama her şeye rağmen satışların ve piyasanın satıcının yüzünü güldüreceğini düşünüyorum. Fiyatlara gelecek olursak geçen yıla göre maliyetler yükseldiği için hayvan başına 1.000 tl fark edecek. Hayvanların yemleri pahalandıkça kurbanlıkların fiyatlarına da yansır” diye konuştu.

“YEM FİYATLARINDAKİ ARTIŞ KURBANLIKLARADA YANSIYACAK”

 Kurbanlık satışlarının yem fiyatlarıyla doğrudan etkili olduğunu ve devlet tarafından damızlık hayvanların satışına getirilen yasağın fiyatları etkilemediğini belirten kurbanlık hayvan satıcısı Cafer Tayyar Muhtar;  “Satışların bu yıl tadı yok. Hali hazır 10.bin tl en düşüğü kurbanlıklara  10 bin tl para verdik. Bu kış hayvanları beslediğimiz yem ve samanların fiyatlarında maliyet artışı olunca imkanlarımız daha da zorlaştı. Kurban pazarında beğendiğin bir kurbanlığı en düşüğü 7.500 tl aşağı alamazsın. Küçükbaş hayvanlarda da fiyatlar geçen seneye göre yükseldi. En ucuz küçükbaş hayvanların fiyatı 500 tl’ den 1.250 tl aralığında. Geçen yıla göre küçükbaş hayvanlarda 200 tl fiyat artışı olduğunu söyleyebiliriz. Canlı hayvancılık ve üreticilik yapmayan bizim halimizden anlayamaz. Kurbanlık pazarına geldiğimiz andan itibaren bizimde masraflarımız çoğalıyor Damızlık hayvanların satışlarına getirilen yasak erkek hayvan satışlarını etkilemedi. Satışların baz alınacağı nokta sadece geçen yıla göre yem fiyatlarının artışı diyebiliriz” dedi. ( Berat Bayındır – Mehmet Bedenli )

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.