"Küçük yaşta içki ve sigara içirilen çocuk koruma altına alındı"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, sosyal medyada içki ve sigara içirilirken görüntüleri yayınlanan çocuğun bulunarak koruma altına alındığı, sorumlular hakkında ise soruşturma başlatıldığı bildirildi

"Küçük yaşta içki ve sigara içirilen çocuk koruma altına alındı"
Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan açıklamada, sosyal medyada içki ve sigara içirilen çocuğun görüntülerinin kamuoyuna yansımasının ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla başlatılan çocuğu bulma çalışmalarının 81 il müdürlüğü ve emniyet güçlerince yürütüldüğü ifade edildi.

Vatandaşların ALO 183 Sosyal Destek Hattı'na yaptıkları ihbarların değerlendirildiği, bakanlığın ve emniyet güçlerinin ortak çalışmasıyla çocuğun İzmir'de bulunduğu kaydedildi.

Çocuğun ilk olarak kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçirildiği ve herhangi bir sağlık problemi bulunmadığının görüldüğü bilgisi verilen açıklamada, il müdürlüğünce gerçekleştirilen incelemeler neticesinde, çocuğun annesinin yanında ihmal ve istismara uğrama riski görüldüğünden acil koruma kararı başvurusunun yapıldığı aktarıldı.

"Her türlü ihtiyacı karşılanacak ve gerekli psiko-sosyal destek sağlanacak"

Yapılan başvuruyla 2828 sayılı Kanun'un 22. maddesi kapsamında acil koruma kararı çıkarıldığı ve çocuğun şu anda bakanlığa ait bir kurumda bakım altında olduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çocuğumuz, Bakanlığımızın uzman personelinin gözetimi altında olacaktır. Her türlü ihtiyacı karşılanacak ve gerekli psikososyal destek sağlanacaktır. Çocuğumuzun yaşayacağı yer ve geleceğiyle ilgili nihai karar, çeşitli incelemelerin ardından verilecektir. Çocuğumuzun ve annesinin psikolojik durumları, sosyal çevreleri ve yaşadıkları yerdeki fiziksel şartlar incelenecektir. Uzmanlarımız tarafından çocuğumuz için en yüksek faydayı sağlayacak, onu en iyi şekilde koruyacak karar alınacaktır. Görüntülerdeki kabul edilemez davranışların sorumlularıyla ilgili olarak da soruşturma başlatılmıştır ve bu konu da hukukçularımız tarafından titizlikle takip edilecektir."

"Bu ve benzeri olaylar için ALO 183'ü arayabilirler"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da çocuğun bulunmasından dolayı büyük sevinç duyduğunu ifade etti.

Kaya, şunları kaydetti:

"Olayı ilk duyduğum andan itibaren yakından takip ettim, görüntüler çok üzücüydü gerçekten. Çocuğumuz şu an güvende ve mutlu. Kendisiyle ilgili en doğru kararı vereceğiz ve onu koruyacağız. İnsanlarımız müsterih olsunlar, o artık bize emanet. Bu ve benzeri olaylar sosyal medya üzerinden yayınlanıyor ve maalesef doğru bilgilere ulaşmak için çok çaba harcıyor ve zaman kaybediyoruz. Bizim bu tip olaylar için de kullanılabilecek bir sosyal destek hattımız var, ALO 183. Vatandaşlarımız kadınlar, çocuklar, engelliler ve yaşlılarla ilgili benzer şikayet veya ihbarları bu hatta yapabilirler. ALO 183'e iletilen bilgiler, 24 saat esaslı olmak üzere 81 ilimizde bulunan yetkili personelimize iletiliyor. Böylece olaylara daha hızlı ve doğru müdahale etme imkanımız oluyor. Vatandaşlarımızın, bu ve benzeri olaylar için 24 saat ALO 183 Sosyal Destek Hattı'nı arayabileceklerini bilmelerini istiyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.