#KöşeYazısı Zabıta teşkilatı 191 yaşında

Düzenli ve çağdaş bir kent yaşamının olmazsa olmazlarından biri hiç şüphe yok ki zabıta teşkilatlarıdır. Zabıta Teşkilatı'nın 191'inci kuruluş yıldönümü yoğun gündemin arasında kaybolup gitti.

#KöşeYazısı Zabıta teşkilatı 191 yaşında
Yayınlanma:

Oysa kent yaşamında sağlık, huzur ve esenliğin sağlanmasında en önemli görevleri üstlenmiş olan zabıta teşkilatı, kentlere yön veren kurumlardan biridir.Belediyelerin  vatandaş ile doğrudan temas noktalarından biridir zabıtadır.

 

Zabıtanın davranışları ve tavırlarına göre belediyenin yönetim anlayışı ortaya çıkar. Zabıtaya büyük iş düşüyor. Çünkü onlar,7 gün 24 saat esasına göre çalışarak kent insanının daha iyi ve sağlıklı hizmet alması için canla başla çalışan kurumlardır.

 

Kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen görevleri yerine getirirken hizmet sunumunda yaptırımların uygulanmasında caydırıcılık ve ikna prensibini esas almak, her türlü başvuruya görev etkinliği ve yetkinliği içinde çözüm sağlamak, görev yapılan çalışma şartlarında özveri ve üstün gayret anlayışı içinde bulunmak zabıtanın temel politikaları ve önceliklerindendir.

 

 

“İyiliği emretmek, kötülüğü men etmek” gibi mukaddes bir gaye-i hayat düsturu çerçevesinde Asrı Saadet, Selçuklu, Osmanlı vb. belirgin dönemlerden günümüze değin İslam Medeniyetinde ve Türk Devlet Geleneğinde sistematik ve kurumsal bir yapı olarak varlığını sürdüren Zabıta Teşkilatımız; Yüce Yaratıcı İndindeki kul hakkı vebalinden, kanunlar nezdinde insanî sorumluluğa kadar uzanan silsilede günümüzde de Belediyelerin vatandaşa dönük yüzü olarak Konya’mızda  insan odaklı yaşam kalitesini yükseltme, iyileştirme, mutlu ve huzurlu bir kent yaşamı sunma gayesiyle ekonomik ve sosyal hayatta sağlığın, huzurun ve güvenin teminatı olarak çalışmalarını özverili ve fedakârca sürdürmektedir.

 

Ekonomik ve özlük haklarının kısıtlı olmasına rağmen insana hizmet odaklı çalışan ve bu görevini de yerine getirirken bir çok kere şiddete maruz kalan zabıta teşkilatı, hizmetlerinde aksamaya meydan bırakmaktadır.

 

Sıkıştığımız veya haksızlığa uğradığımız zaman aklımıza gelen zabıta teşkilatları, bizim adımıza ve bizim daha rahat yaşamamız için çalışmaktadır. Kendilerine yardımcı olmamız ve işlerini kolaylaştırmamız gerekmektedir.

 

İnsanüstü bir çalışma gösteren ve bunu sadece vatandaşların daha iyi yaşamaları için kullanan zabıta teşkilatımızın 191. kuruluş yıldönümünü kutlarım. Bu teşkilatta görev yapan herkese selam ve saygılarımı sunarım.

Yazarın diğer yazılarını okumak içn tıklayın

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.