#KöşeYazısı Yeni eğitim yılı başladı Yazar: Mustafa Ekmekcioğlu

2017-2018 Eğitim yılı başladı. Ülkemizin güzel yarınları, milletimizin bekası milyonlarca genç için okul zili bir kere daha çaldı. Konya’da da ilk ders zili Vali Yakup Canbolat’n da katılımı ile Şerife Akkanat İlkokulu’nda çaldı.

#KöşeYazısı Yeni eğitim yılı başladı Yazar: Mustafa Ekmekcioğlu
Yayınlanma:

Bir ülkenin geleceği o ülke insanının göreceğe eğitime bağlıdır sözünden hareketle başarılı ve güzel bir eğitim yılı dilerim. Dört aylık tatilin ardından başlayan yeni eğitim ve öğretim yılı biz velileri de heyecanlandırdı.

 

Aslında çocuklarımızı sadece okula göndermekle iş bitmiyor. Önemli olan okullarda çocuğumuza verilen eğitim ve öğretimdir. Bu konuda öğretmenlere çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Fikri ve vicdanı hür öğretmenlerin eğitim vereceği çocuklarımız da milli bir eğitim almalıdır.

 

Okullarda verilen eğitim ve öğretimin yanı sıra  çocuklarımıza saygılı olmayı, vicdan sahibi olmayı ve ahlaklı olmayı da öğretmek lazımdır. Gelişen teknoloji ile birlikte çocuklarımızın milli ve manevi değerlerle donatılması da önem arzetmektedir.

 

Bugün insanlar giyimlerinden dolayı dövülüyorsa, düşüncelerinden dolayı itilip kakılıyorsa doğru eğitim almadıklarının bir göstergesidir. Çocuklarımıza hoşgörüyü ve insana saygıyı en başta öğretmeliyiz. Bu konuda ailelere ve aile eğitimlere de büyük bir görev düşmektedir.

 

Eğitim sadece fen ve sosyal alanda değil, her alanda olmalıdır. En başta sıra, sınıf ve okul arkadaşlığı öğretilen öğrencilerin başarılı olmaması mümkün değildir. Birbirinin hakkına ve özel yaşantısına özen gösteren öğrenciler arasındaki birlik ve beraberlik duygusu, aynı zamanda kitlesel başarıyı da beraberinde getirir.

 

Okullardaki fiziki imkanlar devletce büyük bir itina ile geliştirilmektedir. Bu güzel fiziki şartların içini dolduran öğrenciler ve öğretmenler, eğitim alanında da gelişerek devam etmelidir.

 

2017-2018 Eğitim yılının başta öğretmenler ve öğrenciler olmak üzere okul idarecilerine ve velilere hayırlı olmasını dilerim. Okullarımızda verilecek milli ve manevi değerlerle donanımlı öğrencilerin yetişmesini canı yürekten temenni ederim. Milletimizin ilerlemesi ve geleceğine güvenle bakması açısından bu çok önemlidir.

Yazarın diğer yazılarını okumak için tıklayın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.