#KöşeYazısı TEOG kalktı ama Yazar: Emel Şerife Hasçağan

Orta öğretim öğrencilerinin korkulu rüyası olan TEOG kalktı. Görünen o ki, 2017-2018 eğitim yılında büyük bir değişim bizleri beklemekte. TEOG’un kalkması güzel olmasına güzel oldu ama yine her zamanki gibi zamanlaması hatalı.

#KöşeYazısı TEOG kalktı ama Yazar: Emel Şerife Hasçağan
Yayınlanma:

Tamada eğitim ve öğretim yılının yeni başladığı bu günlerde yeni değişimleri duymak, öğretmenler, öğrenciler, okul idareleri ve biz veliler için adeta kabus oldu. Şimdi herkes birbirine yeni yolun ne olduğunu sormaya başladı.

 

Koskoca dört ayı boşuna geçiren Milli eğitim, okulların açıldığı gün bu reform gibi değişikliği duyurdu. Keşke bunu ardan geçen dört ay içerisinde duyursaydı da herkes hazırlıklı olsaydı. TEOG için hazırlık yapan öğrencilerden tutun da test kitapları satan kırtasiyecilere kadar herkes tedirgin.

 

Hemen her Milli eğitim bakanı değiştiğinde ortaya çıkan yeni değişimler sonucu eğitim sistemimiz adeta yaz boz tahtasına dönüyor. Şimdi de TEOG’un kaldırılması sonucu yerine ne gibi bir çalışma sistemi konulacak belli değil.

 

 

Sosyal medyada dolaşan söylentilere göre her okul kendi TEOG’unu kendisi yapacak deniliyor. Hatta bunun işe yaramayacağını da söyleyenler çoğunlukta. Değişimin sadece görüntüde olacağını parası olanların okuyacağını düşünenler var. Özel okullara eğilimin artacağını, toplum içinde tam bir ayrışmaya gidileceğini düşünenler de bir hayli fazla.

 

 

Söz konusu olan değişimin eğitim üzerine olması sonucu hemen herkesi ilgilendirmektedir. Artık eğitim şuralarının toplanarak kararlı, sağlam, tutarlı ve bilgi ölçmeye dayalı yeni değişimler yapılmalıdır. Eğitimdeki kargaşa sona ermelidir. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler neyi nasıl yapacaklarını bilmeli, kendilerini ona göre hazırlamalıdır.

Yazarın diğer yazılarını okumak için tıklayın

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.