#KöşeYazısı "Siyaset Bombası!" Yazar: Erhan Dargeçit

Türkiye’de herkesin en iyi bildiği iki konu vardır. Birisi futbol, diğeri siyaset...

#KöşeYazısı "Siyaset Bombası!" Yazar: Erhan Dargeçit
Yayınlanma:

Yani nereye giderseniz gidin futbol deyince kadın-erkek, yaşlı-genç kim olursa olsun muhakkak fikri vardır. Hatta daha da ileri gidip, hiç futboldan anlamayıp, bunun kavgasını yaratanlarla bile karşılaştım.

İki adam hararetle tartışıyorlar. Birisi İstanbul takımlarından birinin taraftarı diğeri de Anadolu takımlarından birinin taraftarı. Öyle hararetli şekilde tartışıyorlar ki, birbirlerini boğazlayacaklar. Ve en sonunda anlaşıldı ki, bu iki adam takımlarının oyuncularını, teknik direktörlerini bile bilmiyorlar.  Kısacası geleneksel bir bakış açısıyla, babadan oğula geçen bir takım tutma kavgası…

İşte bunun gibi siyaset de bizim ülkemizde bundan farklı bir ilgi alanı değildir. Kimse bir şey bilmez ama öyle bir ahkam keserler ki, sanırsın partiyi bu adam kurmuş; genel başkanı da o belirlemiş…

Konya’da bu konuda ahkam kesme işi genel de hakim siyaset olduğundan, AK Partililer’dedir. Bu AK Partililer ya da daha doğrusu AK Partili gözükenleri dinlediğinizde zaten AK Parti’nin karşıtı olmak kuvvetle muhtemeldir.

Bu tipler genelde AK Parti’nin üst kademelerindeki yöneticileriyle ne kadar içli dışlı olduklarının söylemleriyle çevrelerine hitap ederlerken, aynı zamanda AK Parti için ne büyük yararlılıklar gösterdiğinin de reklamını yapmakla kendilerini belli ederler. Ama dediğim gibi bu tipleri dinleyince AK Parti’den kesinlikle uzaklaşırsınız. Bunlar aslında muhalefete hizmet için biçilmiş kaftandırlar ama neyse ki Konya’da bu paslardan yararlanıp gol atacak bir muhalefet partisi yoktur.

Şimdi de bu muhteşem(!) siyasetçiler AK Parti Konya İl Başkanının görevden alınacağını ortalıkta dolaştırmaya başladılar.

Yani AK Parti’nin kongreler takvimi başlamış; mahallelere kadar delege seçimleri yapılmış, ilçe kongreleri yapılacak, ardından 2017’nin sonunda ya da 2018’in başında il kongresi yapılacak, bu takvimler belirlenmiş ve şimdi tam bu esnada AK Parti Genel Merkezi, Konya İl Başkanının istifasını isteyecek veya görevden alacak…

Buna politikadan azıcık, minnacık anlayan birisi inanmaz. Bu inanmazlık “İl Başkanını görevden alamazlar, tekrar aynı başkan devam eder” mantığında söylemiyorum. İşin siyasi bir adabı var. Konya İl Başkanını çağırırsın, “biz 2018’deki kongrede seni aday göstermeyeceğiz, yeni bir adayla yola devam edeceğiz, şimdiye kadar yapmış olduğun hizmetlerden ötürü teşekkür ederiz” dersin, iş biter.

Bunu yapmayıp il kongresi arifesinde tutup da “başkanı görevden alacağım” ya da “başkan istifa et” dersen, o genel merkezin bir hükmü de kalmaz; siyasi adabı da eksik olur.

Dolayısıyla, “AK Parti’yi biz çok iyi tanırız” algısını yaratmak isteyenler (aslında AK Parti’ye zarar verdiklerinin farkında değillerdir diye düşünmek sanırım daha iyi olacak) yine yanlış bir yol izlemektedirler. Bu yol ne onları bir yere vardırır, ne de AK Parti’ye bir şey kazandırır. 

 

Yazarın Diğer yaıları için Linki tıklayınız

https://anadoludabugun.com.tr/yazar/erhan-dargecit-1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.