Korku dağları sardı! Ölüm kalım savaşı olacak

Türkiye, Afrin’e yönelik operasyon için gün sayarken, örgüt yönetimi teröristleri motive etmeye çalışıyor.

Korku dağları sardı! Ölüm kalım savaşı olacak
Yayınlanma:

ABD’nin YPG’ye silah sevkiyatı sürerken, TSKda harekât için hazırlıklarında son aşamaya geldi. Operasyon yapılması planlanan noktaları belirleyecek keşif gücünün geçişi için Afrin sınırındaki 10 noktada beton bloklar kaldırıldı.

Fırat Kalkanı Harekatı’yla terör örgütü DEAŞ’ı tehdit unsuru olmaktan çıkaran Türkiye, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin silahlı gücü YPG’nin elinde bulundurduğu Afrin’e yönelik operasyon için gün sayıyor. Ocak ayında yapılması planlanan harekât için son hazırlıklar tamamlanıyor.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, İdlib’e konuşlanan TSK unsurlarının güneyden çevirdiği, Fırat Kalkanı alanında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin gözetiminde olan Afrin bölgesinde hedef alınacak noktaların belirlenmesine başlandı. Bu kapsamda Türkiye’nin Afrin sınırında 10 norkada beton bloklar keşif gücünün geçişi için kaldırıldı. Bölgeye TSK unsurlarının giriş yaptığı belirtildi. ABD Başkanı Donald Trump’ın “YPG’ye silah vermeyeceğiz” açıklaması ve DEAŞ’ın bölgede temizlenmiş olmasına rağmen Afrin’deki YPG unsurlarına ağır silah sevkiyatının devam etmesinin operasyon hazırlıklarını hızlandırdığı belirtiliyor.

3 NOKTADAN GİRECEK

TSK’nın üç noktadan; Fırat Kalkanı, Türkiye sınırı ve İdlib bölgesinden Afrin’e girecek şekilde planlamalar yaptığı kaydedildi. Bu kapsamda kesin sonuç alacak harekattan önce Afrin’den gelecek taciz ateşlerine bölgedeki terör unsurlarını ve mevzilerini etkisiz hale getirecek şekilde karşılık verileceği öğrenildi. 

'ÖLÜM KALIM SAVAŞI OACAK'

İstihbarat kaynaklarına göre ABD’nin sevkiyatlarıyla kente silah yığan YPG yönetimi ise ‘büyük savaşa hazırlık’ propagandasıyla teröristleri motive ediyor. Türkiye’nin operasyonunun örgüt için ‘ölüm kalım savaşı’ olacağı anlatılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.