Konya Seydişehir STK'larından Recep Konuk açıklaması #konyahaber

Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıda Seydişehirli Sivil Toplum Kuruluşları ortak karar alarak Recep Konuk’un tekrar aday olmasını istedi.

Konya Seydişehir STK'larından Recep Konuk açıklaması #konyahaber
Yayınlanma:

Toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Küçük, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Çatal, MÜSİAD Seydişehir Şube Başkan Vekili Hüseyin Gülpınar, Şoförler Odası Başkanı Hasan Ünvar, Minibüs Kooperatifçileri Odası Güntekin Kıyak, Kızılay Şube Başkanı Tevfik Balcı, Türk Hava Kurumu Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Torun, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Memiş Göktepe, Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya, Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Demiray, Gevrekli Sulama Belediye Başkanı Hasan Çalı, Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Tahsin Özden katıldı.

Toplantıdan sonra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Küçük tarafından konuyla ilgili açıklanan basın bildirisi şöyle:

"Türkiye ve dünya piyasasında ülkemizi, Konya’mızı çiftçimizi mağdur etmeden; çiftçimize güven vererek çiftçimizin ürününü heba etmeden değerlendiren Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Recep Konuk'un aday olmayacağı konusundaki açıklamaları Sivil Toplum Kuruluşları olarak bizleri derinden etkilemiştir.

Ülke ekonomisi için çok büyük değer olan anadolu çiftçisini tahıl ambarı Konya’mızı ekonomik açıdan belli bir refaha kavuşturan, büyük markalar  karşısında çiftçilerimizin dimdik ayakta durmasını sağlayan, gıda sektöründe Konya Çiftçisinin ürettiği ürünleri modern fabrikalarda işleyerek dünyaya tanıtan, Torku markası ile kısa zamanda çok büyük bir gelişimi başaran ve bu başarıların hepsine liderlik yapan Recep Konuk'un aday olmayacağı konusundaki açıklamaları Sivil Toplum Kuruluşları olarak bizleri derinden etkilemiştir. Başkanın bu kararını tekrar gözden geçirmesi için tüm Konya Sivil Toplum Örgütlerine, mesleki kuruluşlara, derneklere, siyasilere ve olayın direk muhattabı Konyalı çiftçilere büyük görev düşmektedir.  

Ülkemiz ekonomik ve siyasi dar boğazlardan geçerken görevini bırakmaması ve tekrar aday olması hususu en büyük temennimizdir. Biz her türlü desteği vereceğimizin sözünü veriyor, Recep Konuk'un da bizleri anlayıp kararından vazgeçip bizlerle beraber hizmet etmeye devam edeceğine yürekten inanıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.