Konya Savunma Sanayi Zirvesi’nde

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Uzay Teknolojileri Topluluğu’na bağlı Selçuk Roket Takımı, TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde, Yüksek ve Alçak İrtifa kategorilerinde elde ettiği ödülleriyle Konya 3. Savunma Sanayi Zirvesi ve Tedarikçi Günleri’ne katıldı. Zirvede açılan stantta ayrıca TÜBİTAK Uluslararası İHA yarışması Dört Kanatlı kategoride ikincilik başarısı gösteren Konya Teknik Üniversitesi S-Quad Takımı ve üçüncülük alan S-Air Takımı ödüllerini sergiledi.

Konya Savunma Sanayi Zirvesi’nde
Yayınlanma:

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Konya Sanayi Odası tarafından düzenlenen zirvenin açılışına Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Savunma Sanayii Başkanlığı Hareket Destek Grup Başkanı Yüksel Ünal, Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Öner Tekin, diğer protokol üyeleri ile sektör yönetici ve temsilcileri katıldı.

Sektörün önemli aktörleri ASELSAN, Havelsan, Roketsan, MKEK gibi kurum ve kuruluşların katılım gösterdiği zirvede, Konya Teknik Üniversitesi de stantlarıyla ziyaretçilere kapılarını açtı. KTÜN Uzay Teknolojileri Topluluğu’na bağlı Selçuk Roket Takımı, TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde, Yüksek ve Alçak İrtifa kategorilerinde elde ettiği ödülleriyle Konya 3. Savunma Sanayi Zirvesi’ne katıldı. Zirvede açılan stantta ayrıca TÜBİTAK Uluslararası İHA yarışması Dört Kanatlı kategoride ikincilik başarısı gösteren Konya Teknik Üniversitesi S-Quad Takımı ve üçüncülük alan S-Air Takımı ödüllerini sergiledi. Konya Valisi Yakup Canbolat’ın da ziyaret ettiği stant, çok sayıda kişinin ilgisini çekti.

REKTÖR ÖZÇELİK: “BENİM İÇİN GÜZEL BİR HOŞ GELDİN HEDİYESİ OLDU”

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, yaptığı açıklamada, savunma sanayisine yönelik çalışma gerçekleştiren firma, üniversite ve teknik okulların bir araya gelmesi noktasında fuar, sergi ve etkinliklerin önemli olduğunu söyledi. Bu anlamda iş birliklerin sağlanarak farklı projelerin geliştirilmesine imkan sunulduğunu ifade eden Prof. Dr. Özçelik, üniversite olarak TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde elde ettikleri başarılı sonuçları değerlendirdi. Rektör Prof. Dr. Özçelik, “Göreve başladığımızın 15’inci gününde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizin değerli öğrencileri, öğretim üyeleri, TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne katıldı. Roket alanında Türkiye birinciliği gibi önemli bir başarı elde ederek ödülü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldılar. Drone takımlarımız da dört kanatlı kategoride yarışmaya katıldı. Türkiye ikincisi ve üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attılar. Dolayısıyla benim için güzel bir ‘hoş geldin hediyesi’ oldu.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özçelik, Konya sanayisinin destekleriyle gerçekleştirilecek projelerle yeni başarılara imza atmak istediklerini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.