Konya'nın projelerinde son durum görüşüldü!

Hayata geçirilenler projeler, devam edenler ve ihale sürecinde olanlar... 2018 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yakup Canbolat başkanlığında gerçekleştirildi. İşte Konya projelerinde son durum...

Konya'nın projelerinde son durum görüşüldü!
Yayınlanma:

2018 yılı Ocak ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yakup Canbolat başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Canbolat ilk olarak 2017'yi değerlendirerek başladığı konuşmasında, "Bin 314 yatırım projesi üzerinde çalışıldı. Bu projelerin toplam bedeli 14 milyar 226 milyon lira oldu. Bu projelerden 621 proje bitirilmiş, 565 proje üzerinde çalışmalar sürüyor." dedi.

KONYA'YA 5 ALT VE ÜST GEÇİT

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekteri Hasan Kılca ise 2018 projelerine değinerek, "5 tane alt ve üst geçit çalışmalarımız başlayacak. Bunlardan ikisine hemen başlamayı hedefliyoruz. Fatih Caddesi ve Beyşehir Kavşağı... Galericiler Kavşağı, Elmalılı Hamdi Caddesi ile İstanbul Yolu kesişimi, Hava Lojmanları Belh Kavşağı, Şefikcan Caddesi Beyşehir Yolu kesişimi, bunları 2018 yılı içinde tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

BÖLÜNMÜŞ YOLDA HEDEF BİN 316 KİLOMETRE

Ulaşım yatırımları noktasında sözü Karayolları 3. Bölge Müdürü Turgut Aydın aldı. Aydın, "Konya'da 3 bin 158 kilometre yol ağımız mevcuttur. Bunun bin 104 kilometresi bölünmüş yoldur. Konya'da bin 316 kilometre bölünmüş yolu hedefliyoruz" dedi.

MAVİ TÜNEL'DE SULU TESTLER BAŞLIYOR

DSİ 4. Bölge Müdür Yardımcısı ​Mehmet Muhittin Özyalvaç ise Mavi Tünel'de gelinen mesafe ilişkin bilgi verdi.

Mehmet Muhittin Özyalvaç şunları söyledi:

"Arıtma tesisi iki yıl oldu tamamlanalı. Müteahhitlerdeki sıkıntılardan dolayı geciktik. Bu ay sonu itibariyle sulu testlere başlıyoruz. Kuru testleri yaptık, sulu testleri de yapacağız" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.