Konya Meram Belediyesi: Miras seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor! #KonyaHaber

Kentsel dönüşüm çalışmalarında ülkemizde örnek projelere imza atan Meram Belediyesi, “Miras” adlı görsel bir şölenle geçmişi gelecekle buluşturmaya hazırlanıyor. Miras'ın fragmanı da yayımlandı.

Konya Meram Belediyesi: Miras seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor! #KonyaHaber
Yayınlanma:

Kentsel dönüşüm çalışmalarında ülkemizde örnek projelere imza atan Konya'nın Meram ilçe Belediyesi, “Miras” adlı görsel bir şölenle geçmişi gelecekle buluşturuyor.  

Başkan Fatma Toru, “600 metrekare sahnede, 500 metrekare dev ekranda, 3D video mapping şovları, koreografik dans gösterileri, drama ve sahne sanatlarının buluştuğu görsel şölene tüm hemşehrilerimiz davetlidir” dedi. 

10 Eylül Pazar günü Saat 20:30’da Şükran Mahallesi Sırçalı Medrese karşısında düzenleyecekleri Miras adlı görsel şölene tüm Konyalıları davet eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkı ve destekleriyle hazırladığımız programda, 600 metrekare sahnede, 500 metrekare dev ekranda, 3D video mapping şovları, koreografik dans gösterileri, drama ve sahne sanatlarının buluştuğu multidisipliner formatla; Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya gelişlerinin anlatımıyla başlayan, Konya, Meram ve kentsel dönüşüm yapılacak olan bölgedeki pek çok anlam ve eserler, geleneğimizdeki anlamlarla buluşturularak bazen bir dervişin dilinden bir emanet, kimi zaman bir sultandan miras edilmiş ve farklı sahne ve dijital sanat modelleri ve yöntemleri kullanılarak yaklaşık 60 dakikalık performans hazırlandı. Geçmişi ihya ile geleceği inşa için çıkılan bu yolda, Konya'nın 1000 yıllık tarihini izlemeye tüm halkımız davetlidir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.