Konya Haber: Suriye’nin hurmalı sütü Konya'da ilgi görüyor #OzelHaber

Konya Haber: Konya’da kahvehane işletmeciliği yapan Abdullah Yavuz, Hurmalı Süt’ün Suriye kültürüne özgü bir içecek olduğunu ve müşteriler tarafından beğenildiğini ifade etti.

Konya Haber:  Suriye’nin hurmalı sütü Konya'da ilgi görüyor #OzelHaber
Yayınlanma:

Konyalı işletmeci Abdullah Yavuz Suriye’ye özgü bir içecek olan hurmalı sütü Konya’ya tanıtmak istediklerini ve bu anlamda reklam çalışmaları yapacaklarını belirtti. Buraya gelen müşterilerin hurmalı sütü ilk kez duyduklarını ve ilk denemelerinde de beğendiklerini belirtti. Hurmalı sütün yapım aşamasından bahseden işletmeci Abdullah Yavuz; “Hurmanın çekirdeği ile sapını çıkartıp kabuğunu sıyırıp kaynar suda iyice kaynatıyoruz. Hurmayı bu işlemden geçirip kaynattıktan sonra ayrı olarak sütü de kaynatıyoruz. Kaynar suyun içinde yumuşayan hurma ile kaynamış sütümüzü iyice karıştırıp kıvamına gelmesi için çırptıktan sonra bardaklarda ya da kaselerde müşterilerimize sunumunu yapıyoruz” dedi.

“HURMALI SÜT YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR”

Hurmalı süt ile  başka bir çay ocağında tanıştığını söyleyen Abdullah Yavuz; “Bahsettiğim çay ocağındaki arkadaşta 7 sene öncesinde Suriye’ye gitti. Burada hurmalı sütün o bölgede çok fazla tüketildiğini gördü ve kendi çay ocağında da sattığını söyledi. Bende Suriye’ye özgü bu içeceği, Türk damak zevkine tanıtıp kahvehanemize gelen müşterilerimize sundum. Biz bu kış aylarında hurmalı sütün yanında, ballı sütte ikram ediyoruz ancak hurmalı süt en fazla talep gören ve müşterilerimiz tarafından da oldukça beğenilen bir içecek. Bu anlamda hurmalı süte Konya’da yoğun talebin olduğunu söyleyebiliriz. Hurmalı süt mevsimsel olarak farklı bir şekilde tüketilebilecek bir içecektir. Kışın sıcak bir şekilde tüketilmesi gereken bu içecek, yazın ise soğuk olarak tüketilmelidir” diye konuştu.

Muhabir: Berat Bayındır   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.