Konya Haber: Ekmeğin gramajı düşüyor!

Konya Haber: Ekmeğin gramajını düşürüp fiyatının değiştirilmemesi planlanıyor.

Konya Haber:  Ekmeğin gramajı düşüyor!
Yayınlanma:

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça gramaj düşürmenin israfa karşı atılacak stratejik bir adım olduğu görüşünde... Honça, "Küçük ekmekte israfın az olduğunu belirledik. Biz Konya'da bunu denedik. 150 gram en alt seviyede ekmek ürettik ve israfı aşağıya çekmiştik. Bizden alınan olumlu tepkilerden dolayı ekmek, Türkiye genelinde 200 gram altında olmamak kaydında olacak." dedi.

Sadece ekmek değil birçok alanda da israf açısından halkın bilinçlenmesi gerektiğine vurgu yapan Vedat Honça, küçük yaştan itibaren israfın bilinci içerisinde yaşam sürdürülmesi  gerektiğini de sözleri arasına ekledi.

KONYA'DA GRAM DÜŞECEK!

2018'den itibaren Konya'da fiyat düşmeyecek ama gramaj düşürülecek. Yeni süreçle birlikte ambalajlı ekmek yeniden gündeme gelebilir. 

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, "Türkiye genelinde 1 kilo ekmek 5 lira, bizde 3 lira 60 kuruş. Biz düşüşten ziyade ekmeğin kalitesine önem vereceğiz. Biz de fiyat düşmeyecek ama gram düşecek. Gram düştüğü zaman lütfen bunu gizli zam gibi değerlendirmeyin çünkü biz ekmek fiyatını ayarladığımızdan bir yıl gibi bir süre geçti. " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.