Kitapseverlere kiralık kitap

Maddi imkanı kısıtlı olan gençler, kitap satın almak yerine kiralamayı tercih ediyor. Kitap kiralama sisteminden faydalanan gençler hem paraları cebinde kalıyor hem de kitap okuma alışkanlığı kazanıyor

Kitapseverlere kiralık kitap
Yayınlanma:

İstanbul, Ankara, İzmir, Konya gibi birçok şehirde kitap kiralama sistemi gün geçtikçe fazlalaşıyor. Artan hızlı nüfusa paralel olarak kitap sayısının fazlalaşması ile kitaplara olan ilginin azalmasını da beraberinde geliyor. İşte kitaba olan ilginin artması, kitap okuma alışkanlığının devam etmesi amacıyla kitapçılar kitap kiralama sistemini uyguluyorlar.

“BİR KİŞİYİ KURTARIRSAN ON KİŞİYİ KURTARIRSIN”

7 yıldır kitap kiralama uygulamasını yaptıklarını söyleyen Hasan Yıldırım, “Kitap kiralama sistemini uyguluyoruz çünkü okumak için parası olmayan bir kişi gelip bizden kitap alıyor okuduğunda ise geri bize getiriyor. Burada amaç kitap okunurluluğu arttırmak ve okunan kitapları bir başka üyemizin okumasını sağlayarak paylaşmanın ne anlama geldiğini göstermek” dedi. Kiralama yöntemiyle kitaba olan aidiyet duygusunu kazandırarak, etrafında bulunan, bu sitemi duyan insanların kapılarının çalmasını beklediklerini ifade eden Yıldırım,  “Günün bir çok zamanını boşa harcıyoruz, her şeye vaktimiz oluyor ama kitap okumaya vaktimiz olmuyor nedense. İşte bu nedenle böyle bir sistemi uyguluyoruz. Burada kesinlikle para kazanmak gibi bir amaç yok aksine kitap okuyan birini kazanıyoruz. Günde 1 kişiyi kurtarırsan 10 kişiyi kurtarırsın felsefesiyle yaklaşıyoruz” diye konuştu.

“İLK KİTAP SİZDEN SONRAKİLER BİZDEN”

Kitap kiralama yönteminde herhangi bir yaş ya da eğitim durumu gibi şartların olmadığını sadece aldığı kitabı temiz kullanılmasının gerekliliğini belirten Yıldırım, “Bize gelen okuyucudan sadece alacağı ya da okuyacağı kitabın ilk ücretini alıyoruz. Sonrasında kitabı okuyup geldiğinde istediği kitabı alıyor okuyunca başka bir kitaba daha geçiyor. Kişi isterse aynı anda beş kitap alıp okumak istediğinde ise beş kitabın ücretini vermek zorunda, o kitapları okuyunca diğer beş kitaba daha geçebiliyor” şeklinde konuştu. Bu sistemin uygulanmasından sonra okuyucu sayısında artmanın meydana geldiğini, daha çok öğrencilerin talep ettiği bir sistem olduğunu ifade eden Yıldırım, “Ne kadar çok kitap okunursa o kadar çok kişi bir anlamda birbirinden faydalanmış oluyor. Çünkü bu sistemde ne kadar okuyucu fazlalığı olursa senin okuduğun kitabın fazlalığı oranında diğer insanlara el değiştiren kitapların sayısı da artmış oluyor. (Berati Ertan)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.