2022 gelir vergisi rekortmeni Selçuk Bayraktar kimdir, nereli ve kaç yaşında?

2022 gelir vergisi rekortmeni, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar oldu. Peki Selçuk Bayraktar kimdir?

2022 gelir vergisi rekortmeni Selçuk Bayraktar kimdir, nereli ve kaç yaşında?
Yayınlanma:

Selçuk Bayraktar, Türk mühendis ve iş insanı. Türkiye'nin yerli üretim S/İHA sistemi Baykar Bayraktar TB2 ve ilk milli insansız savaş uçağı prototipi Bayraktar Kızılelma'nın mimarı, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı / Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti başkanıdır.

Selçuk Bayraktar, 7 Ekim 1979'da İstanbul'da doğdu. Babası Özdemir Bayraktar, Baykar Makina'nın kurucusu ve genel müdürüdür. Selçuk Bayraktar, Robert Kolej'den mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi'nde lisans eğitimi aldı. Ardından Pensilvanya Üniversitesi'nde ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı.

Selçuk Bayraktar, 2007 yılında Baykar Makina'da çalışmaya başladı. Burada, ilk milli S/İHA sistemi Baykar Bayraktar TB2'nin geliştirilmesinde önemli rol oynadı. Bayraktar TB2, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan ve Suriye, Libya ve Azerbaycan'daki çatışmalarda önemli başarılar elde eden bir sistemdir.

Selçuk Bayraktar, 2021 yılında Baykar Makina'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Aynı zamanda, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın mütevelli heyeti başkanı ve kurucularındandır.

Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin savunma sanayisinde yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. Bayraktar TB2 gibi sistemlerin geliştirilmesi, Türkiye'nin askeri bağımsızlığını güçlendirmede önemli bir rol oynamıştır. Selçuk Bayraktar, 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile evlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.