Karaman’da serbest bölge için arsa devir teslimi yapıldı

Karaman’da serbest bölge için başlatılan çalışmalar kapsamında hazineye ait olan arsa, belediyeye devredildi.

Karaman’da serbest bölge için arsa devir teslimi yapıldı
Yayınlanma:

Karaman Belediyesinde gerçekleşen devir teslim törenine, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er ve Karaman Defterdar Vekili Recep Sümer katıldı. İmza töreninde konuşan AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, “İhracata yönelik yatırım ve üretimi teşvik etmek, uluslararası yatırım ve teknoloji girişini hızlandırmak, ekonominin girdi ihtiyacını ucuz ve düzenli şekilde temin etmek, dış ticaret ve finansman hizmetlerinden daha fazla yararlanmak amaçlarıyla hayata geçen serbest bölge uygulaması bugün 18 serbest bölge ile yoluna devam etmektedir. 2016 sonu itibarıyla serbest bölgelerimizde 530'u yabancı, bin 495'i yerli olmak üzere toplam 2 bin 025 firma faaliyette bulunuyor. Hâlihazırda serbest bölgelerimizde toplam 66 bin 095 kişi istihdam ediliyor. Buna ek olarak, serbest bölgelerin 2016 sonu toplam ticaret hacmi 19 milyar dolar olmuştur. Bu tutarın 7 milyar doları yurtdışına yapılan satışlardır. Ayrıca, serbest bölgelerde 2016 itibarıyla, yaklaşık 34,6 milyon doları kamuya ait olmak üzere, toplam 4,6 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirilmiştir. 2016 Ocak-Aralık döneminde 110,2 milyon TL'lik serbest bölgeler özel hesap geliri, bütçeye gelir olarak kaydedilmiştir. Karaman Serbest Bölge kurulum aşamasının tamamlanmasıyla ekonomi adına bu verilere katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise yaptığı konuşmasında, “Mevcut sanayimize daha çok ivme kazandıracak, ekonomiyi güçlendirecek ve istihdam sağlayacak olan Serbest Bölgenin Karaman’a kurulması bizim için çok önemli. Karaman, yıllık ortalama 350-400 milyon dolar ihracat gerçekleştiren, 142 ülkeye ihracat yapan potansiyeli çok güçlü bir kent. Serbest bölge konusunda birçok il 3-4 yıldır bu çalışmalarına devam ederken biz 1.5 yıl içerisinde bu projeyi hayata geçirdik. Serbest bölgenin sahası yaklaşık 1 milyon 700 bin metre karelik bir alan. Hazineye ait olan arsanın belediyemize devri ile ilgili Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı’ndan onayı alındı ve arsa devrini gerçekleştirdik. Serbest bölgenin hayata geçirilmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere, emeği geçen herkese şahsım ve Karamanımız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Karaman Defterdar vekili Recep Sümer arasında devir teslim imzaları atıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.