Kadınlar üretiyor, çocuklar ısınıyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Şanlıurfa'nın Suruç Belediyesi ile İŞKUR iş birliğiyle düzenlenen meslek edindirme kursunda kadınlar, çocukların kışın üşümemesi için bere üretiyor.

Kadınlar üretiyor, çocuklar ısınıyor
Yayınlanma:

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Şanlıurfa'nın Suruç Belediyesi ile İŞKUR iş birliğiyle düzenlenen meslek edindirme kursunda kadınlar, çocukların kışın üşümemesi için yoğun mesai harcayarak bere üretiyor.

Suruç Belediyesi, İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından başlatılan hizmet seferberliğiyle adından söz ettirmeye başladı.

Yürüttüğü projelerle yıllardır hizmet bekleyen ilçeyi sosyal belediyecilikle buluşturan Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Sinanoğlu, bu kapsamda kadınların istihdamına yönelik çalışma başlattı.

Görevlendirmenin ardından belediyece kurulan aile destek merkezlerinde İŞKUR'un tarafından düzenlenen meslek edindirme kursuna katılan 25 kadın, aldıkları harçlıklarla hem aile bütçesine katkıda bulundu, hem de ilkokul öğrencileri için bere üretti.

Yaklaşık 2 ayda kızlara kırmızı, erkeklere beyaz renkte üretilen 13 bin 450 bere, ilçe merkezi ve kırsaldaki tüm ilkokul öğrencilerine dağıtılarak, çocukların soğuk kış günlerinde başlarını sıcak tutmaları sağlandı.

Kadınlar, ilçedeki ortaokul öğrencileri için de bere örmeye devam ediyor.

"İnşallah devamını getireceğiz"

Belediye Başkan Vekili Ferhat Sinanoğlu, görevlendirme yapıldıktan sonra 3 aile destek merkezi ile 2 kadın destek merkezi kurduklarını ve ev kadınlarının sosyal hayata katılımını sağladıklarını belirtti.

Sinanoğlu, şunları kaydetti:

"Belediyemizce dikiş nakış makineleri ve diğer gerekli ürünler alınarak, öğrencilerimizin kış boyunca üşümemesi için bir proje başlattık. Bu kapsamda kadınların ürettiği 13 bin 450 bereyi öğrencilerimize dağıttık. Bu anlamda merkezin yetkililerine ve kadınlara teşekkür ediyorum. Böylece hem ev kadınları boş durmuyor, aile bütçesine katkı sağlıyorlar hem de çocuklarımıza küçük bir armağan vermemize destek oluyorlar. İnşallah devamını getireceğiz. Böylelikle işsizlik sorununa da bir nebze olsun çare olmuş oluyoruz."

Aile Destek Merkezi sorumlusu Hatice Yumuk da "Hocamız, kursiyerlere sadece bir hafta bere kursu verdi. 25 kursiyerimizle yaklaşık 2 ayda da tüm ilkokul öğrencilerine bere ördük ve zengin fakir ayrımı yapmadan bütün öğrencilere ulaştırdık." dedi. 

Kursiyerlerden Şükran Yılmazoğlu, kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür ederek, projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Emine Akkuş ise bir süredir merkezde kurslara katıldığını ve kendi ayakları üzerinde durabilmenin sevincini yaşadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.