İİBF mezunları atama bekliyor

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Mucuk, öğrencilerin, özel sektörde beklentilerine karşılık bulamadıkları için devlet kadrolarına yöneldiğini söyledi.

İİBF mezunları atama bekliyor
Yayınlanma:

Doç. Dr. Mehmet Mucuk: ‘İktisat Fakültesi bünyesinde kamu yönetimi, uluslar arası ilişkiler, işletme, iktisat ve İngilizce işletme programcılığı olmak üzere beş tane bölüm var. Bu bölümlerde iyi eğitim alan öğrenciler özellikle devlet kadrolarında iş bulma imkânları açısından oldukça avantajlı bir konuma sahipler. Çünkü bakanlıkta ve bunlara bağlı alt birimlerde iktisat ve idari bilimler fakültesi mevzunlarına geniş ölçüde kadro açılıyor. Fakat burada önemli olan iyi bir eğitimin verilmesi ve iyi bir eğitimin alınmasıdır. Ancak bu çerçeve de öğrenciler genelde başarılı olabilirler.’dedi.

‘DEVLET KADROLARINDA BAŞLAMA ORANI ÇOK YÜKSEK DEĞİL’
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde şu an da 5 bin tane eğitim gören lisans öğrencisi ve bin 500’e yakında lisansüstü eğitim gören öğrenci olduğunu belirten Mucuk, sözlerine şöyle devam etti. ‘iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi bünyesinde toplamda 6 bin 500’e yakın eğitim gören öğrenci var.  Bizler her yıl bine yakın öğrenci mezun ediyoruz. Mezun ettiğimiz öğrencilerinde ilk aşamada devlet kadrolarında başlama oranı çok yüksek değil. Bu oran yüzde 10, belki de yüzde 20’dir. Aslında bu durum her bölüm için aynıdır. Ama zaman içinde öğrenciler iyi çalışma motivasyonu ile başarı derecelerini artırıyorlar. Fakat her mezun olan öğrencinin devletten iş bulabilmesi kolay değil.’ifadelerine yer verdi.  
‘KAMU KADROLARINA YOĞUN TALEP VAR’
Kamu kadrolarına yoğun bir talebin olduğunu belirten Mucuk: ‘İktisadi ve idari fakültesi mezunu öğrencileri çok başarılı bir şekilde çalışabilirler. Fakat bizde kurumsallık tam anlamıyla gelişmediği için öğrenciler özel sektörlerde ne maddi,  ne de manevi olarak beklentilerine karşılık bulamıyorlar. Bu yüzden devleti tercih etmek zorunda kalıyorlar. Şu anda hala atanamayan öğrencilerimiz var. Mezun sayısındaki artışa bağlı olarak atanamayan öğrenci sayısında bir artış kendisini gösteriyor. Çünkü her yıl mezun ettiğimiz öğrenci sayısında biraz daha bir artış var.  Bu yüzden bunların sadece belli bir bölümü devlette iş sahibi olabiliyor. Sadece devlete odaklanıp da, özel sektörü de göz ardı etmemek lazım.’ifadelerine yer verdi. (Kader EŞİYOK)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.