İftarlık Gazoz filmine dava şoku

Başrolünde Cem Yılmaz'ın oynadığı, Türkiye'de hala sevilerek izlenen İftarlık Gazoz filmi davalık oldu.

İftarlık Gazoz filmine dava şoku
Yayınlanma:
Güncelleme:

Filmdeki başrolünü Cem Yılmaz'ın canlandırdığı 'Cibar Kemal' karakterinin babası olduğunu belirten Yusuf Kanat, filmde babasının gerçeğe aykırı bir şekilde anlatılarak küçük düşürüldüğünü ifade ederek mahkemeye başvurdu.

Kanat adına avukatının mahkemeye sunduğu dilekçede filmin 1970 yıllarında Muğla'nın Ula ilçesinde geçtiği ve 'Cibar Kemal'in gazoz imalatı yapan ve yaptığı gazozları sokaklarda seyyar araba ile satan kişi olarak canlandırıldığı ifade edilerek, senaryo yazarı Yüksel Aksu'nun kendi yaşam öyküsünü konu aldığı ve 40 yıl öncesinin Ege kasabasında geçtiği belirtildi.

CİBAR KEMAL KÜFÜR ETMEZDİ

Cibar Kemal'in davacı Yusuf Kanat'ın ölen babası Mustafa Kemal Kanat olduğu ve o yörede o isimle bilindiği kaydedilen dilekçede, "Söz konusu bölgede bu isimde başka kişi yaşamamıştır. Filmde canlandırılan karakter yaşamı, düşünceleri ile gerçek Cibar Kemal kişiliğine karşı hakaret, küçük düşürme, aşağılama unsurları taşımaktadır" yazıyordu. Gerçek hayattaki Cibar Kemal'in yörenin önde gelen isimlerinden ve gazoz üretim atölyesi olan bir kişi olduğu belirtilen dilekçede filmdeki Cibar Kemal'in alkol kullanan, orucunu bozan ve küfreden bir kişi olarak canlandırdığı ifade edildi.

"BABAM, OLMADIĞI BİR İNSAN GİBİ GÖSTERİLMİŞTİR"

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Yusuf Kanat filmde doğru olmayan noktaların bulunduğunu belirterek, "Yüksel Aksu ile görüşüp filmde bir yanlışlık olmamasını ve babamın ismini değiştirmesini, anonim bir isim kullanmasını söyledim. Benim babam ömründe yalan söylememiş, prensip sahibi bir insandır. Filmde babam olmadığı bir insan gibi gösterilmiştir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.