Haydi Kartalım, Bir Tarih de Biz Yazalım!

Atiker Konyaspor, ikinci Avrupa serüvenine bugün başlayacak. Yeşil-beyazlı ekip, UEFA Avrupa Ligi I Grubu ilk maçında Marsilya’ya konuk olacak. Temsilcimiz maçı kazanırsa Avrupa’da ilk kez galip gelerek tarih yazacak

Haydi Kartalım, Bir Tarih de Biz Yazalım!
Yayınlanma:

Atiker Konyaspor UEFA Avrupa Ligi I Grubu’nda ilk maçına bugün çıkacak. Yeşil-beyazlı ekip, Fransa deplasmanında grubun en iddialı takımı Olympique Marsilya ile karşılaşacak. Marsilya’ya salı günü giden yeşil-beyazlı ekip, karşılaşmanın son çalışmasını dün akşam saatlerinde yaptı ve kampa girdi. Süper Lig’e kötü başlayan ve ilk 4 haftada sadece 1 galibiyet alabilen Anadolu Kartalı, Avrupa’daki ilk sınavından iyi bir sonuçla ayrılmak istiyor. Bu sezon saha dışı olaylarla da çok gündeme gelen ve son olarak Ali Çamdalı krizi yaşayan Konyaspor’da teknik direktör öğrencilerini zorlu maça hazırlama adına yoğun bir savaş verdi.

EKSİKLER VAR

Konyaspor’da zorlu Marsilya maçı öncesi birçok eksik yer alıyor. Yeşil-beyazlı ekipte süresiz kadro dışı kalan Ali Çamdalı, lisans işlemleri yetişmeyen Lebogang Manyama, sakatlıkları bulunan Abdou Razack Traore, Amir Hadziahmetovic ve İsmail Güven ile UEFA’ya bildirilen listede yer almayan genç oyuncular Kadir Kaan Özdemir ve Savaş Polat maçta forma giyemeyecek. Teknik direktör Mustafa Akçay’ı mücadelede kadroda bazı değişiklikler yapması bekleniyor.

RAKİPTE YILDIZ ÇOK

Konyaspor’un rakibi Marsilya, grubun en pahalı kadrosuna sahip. Mavi-beyazlı ekibin kadrosunda Dimitri Payet, Patrice Evra, Luiz Gustavo ve Florian Thauvin gibi yıldızlar yer alıyor. Fransız ekibinde kaleci Mandanda, stoper Abdennour ve forvet oyuncusu Mitroglou sakatlıkları sebebiyle Konyaspor'a karşı oynayamayacak. Rakibin kadro değeri ise Konyaspor’un tam 4,5 katı. Yeşil-beyazlı ekibin kadro değeri 33,2 milyon Euro olarak açıklanırken, kadrosunda önemli oyuncular barındıran Marsilya’nın kadro değeri ise 153,6 milyon Euro olarak belirlendi.

MAÇ SAAT 22.05’TE

Marsilya ile Atiker Konyaspor arasında oynanacak karşılaşma saat 22.05’te başlayacak. Tarihi Velodrome Stadı'nda oynanacak karşılaşma Tivibu Spor 2'den naklen yayınlanacak. Zorlu mücadeleyi Litvanyalı hakem Gediminas Mazeika yönetecek.

Grubun diğer maçında aynı saatte Vitoria Guimaraes sahasında Salzburg ile karşılaşacak. 

ANADOLU'DA BUGÜN SPOR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.