Gürpınar Belediyesi 100 okula kitaplık yaptırdı

Van'ın Gürpınar belediyesince, öğrencileri okumaya teşvik etmek amacıyla ilçedeki 100 okul ile bazı kurumlarda kitaplık oluşturuldu.

Gürpınar Belediyesi 100 okula kitaplık yaptırdı
Yayınlanma:

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van'ın Gürpınar Belediyesince, ilçedeki okullar ile bazı kurumlara kitaplık yaptırıldı.

Gürpınar Belediyesi, yaptığı alt ve üst yapı ile sosyal belediyecilik çalışmalarının yanı sıra kültürel alanda da projeler gerçekleştiriyor.

Belediye, eğitime katkı sunmak ve öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla ilçedeki 100 okul ile bazı kurumlarda dekoratif kitaplık oluşturdu.

Okulların koridorlarına kurulan ve üzerinde "Okumanın saati yoktur" yazılı kitaplıklardaki kitap ve kültür sanat dergilerine öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Belediye, kendi bünyesindeki Engelsiz Yaşam Merkezi, Uluğ Bey Çocuk Akademisi ve Gürpınar Kadın ve Aile Destek Merkezi'ne (GÜRKADEM) de kitaplık kurdu.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, yaptığı açıklamada, medeniyetlerin gelişmesindeki önemli unsurlardan birinin bilgi ve bilginin paylaşılması olduğunu söyledi.

Teknoloji ve sosyal medyaya olan bağımlılığın kitap okumayı olumsuz etkilediğini vurgulayan Doğramacı, şunları kaydetti:

"Herkesin sıkça dile getirdiği kitap okumanın gerekliliği ve önemi, içi boş bir tavsiye değildir. Tarihte ve günümüzde olduğu gibi okuyan, öğrenen, kendini geliştiren toplumlar birçok alanda başarı sağlamışlardır. Bizler de belediye olarak, kitap okuma oranının artmasına katkı sağlamak için bir çalışma yürütüyoruz. Öğrenci ve öğretmenlerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmasını sağlamaya çalışıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.