SP’li vekilden flaş açıklamalar: Biz hızlı tren projesine sevinemiyoruz!

Saadet Partisi Milletvekili, “Her sefer olduğu gibi sevincimiz kursağımızda kalıyor. Hızlı tren projesine sevinemiyoruz” dedi

SP’li vekilden flaş açıklamalar: Biz hızlı tren projesine sevinemiyoruz!
Yayınlanma:

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Gaziantep ile Mersin arasında hızlı tren projesinin söz konusu olduğunu ancak Hatay gibi stratejik konuma sahip bir şehrin adeta ‘üvey evlat’ muamelesi gördüğünü söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen şehirlerden birinin Hatay olduğunu hatırlatan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Çalışkan, kentin pozitif ayrımcılığa uğraması gerektiğini kaydetti.

Çalışkan’ın konu ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“Gaziantep ile Mersin arasında hızlı tren projesi söz konusu; biz buna sevinemiyoruz, maalesef her sefer olduğu gibi yine sevincimiz kursağımızda kalıyor. Hatay stratejik konuma, coğrafi öneme sahip bir şehir olarak her zaman olduğu gibi yine üvey evlat muamelesi görüyor.

necmettin-caliskan.jpg

Deprem felaketi yaşamış bir ilin pozitif ayrımcılığa uğraması gerekirken maalesef köstek olunuyor. İkinci olarak, hak mağduriyetinde büyük belirsizlikler söz konusu.

Üniversitenin kontenjanı artırıldı, on-line eğitim yapılıyor; eğitim kalitesi düştü, ek bir katkısı olmadı. Sonuç olarak, Hatay acaba cezalandırılıyor mu? Bunda özel bir kasıt mı var?”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.