Özgür Özel: “Aday belirleme yapılırken yapay zeka teknolojisini de kullandık.”

CHP lideri Özgür Özel, aday belirleme sürecinde yapay zeka teknolojisinin etkin bir şekilde kullanıldığını belirtti. İşte detaylar..

Özgür Özel: “Aday belirleme yapılırken yapay zeka teknolojisini de kullandık.”
Yayınlanma:

img-6036.webp

Özel, yapay zeka teknolojisinin aday belirleme sürecinde nasıl kullanıldığını şu sözlerle dile getirdi: “Mesela 500’üncü ankette, ankette sorulmayan bir ismi çok fazla telaffuz edildiği için anketi kesip, “Bu ismi ankette sormak ister misiniz?” diye soruyor yapay zeka... Ve ankete eklettiğimiz bu kişi, ankette birinci çıkabiliyor. Bizim yolladığımız link üzerinden telefonla uygulama yapıyorlar şirketler. Biz dijital olarak dinliyor ve yedekliyoruz görüşmeyi. Yapay zeka denetimi var burada. Dijital dinleme olduğu için aynı anda 100 kişi bir ili arıyor. Onların birbirinden haberi yok ama ankette aday bile olmadığı halde bir isim telaffuz edilirse çok yoğun olarak, bunu yapay zeka yakalıyor. Bu ismi ankete koyup koymamayı teklif ediyor. Koyunca da ondan önceki aradıklarına da o eklenen ismi tekrar sormak için arıyorlar.”

yapay.jpg

Yapay Zekalı Slogan

Özel, anketlerde yer almayan ancak yapay zeka tarafından tespit edilen bir ismi ankete dahil ettiklerini ve bu ismin ankette birinci sıraya çıktığını ifade etti. Yapay zekanın sadece aday anketleri değil, aynı zamanda kampanya stratejileri için de kullanıldığını vurgulayan Özel, şu şekilde devam etti: “Niteliksel görüşmelerde bulunuyoruz. Örneğin, ‘Manisa Şehzade’nin sorunları nelerdir? Bu sorunu çözebilecek kişi sizce kim?’ gibi sorular yöneltiliyor. Bu sorulara verilen cevaplar arasından adayın sloganını da belirliyoruz. Bir yerde yolsuzlukla özdeşleşmiş, en çok şikayetin yolsuzlukla ilgili olduğu bir bölgede, ‘Dürüst aday’ sloganı kullanılıyor. Ya da çevre sorunlarının ön planda olduğu bir yerde adayın afişi yeşil oluyor. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.