Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya hodri meydan!

İsmailağa Cemaati'yle arasında soğuk rüzgar esen Cübbeli Ahmet'in İsmailağa'ya meydan okuduğu görüntüler ortaya çıktı. Görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı...

Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya hodri meydan!
Yayınlanma:

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa Cemaati olarak bilinen cemaatin yönetimine meydan okudu. Cübbeli Ahmet açıklamasında ‘’Ey İsmailağa heyeti siz 8'iniz ben tek çıkıp geleceğim. Bu stüdyoya sığmazsak büyük bir yer buluruz. Bu işe BabalaTV bile talip olur. Gelmeyen şerefsiz, namerttir’’ ifadelerine yer verdi.

CÜBBELİ AHMET'İN İSMAİLAĞA CEMAATİ İLE ANLAŞMAZLIĞI NE ZAMAN BAŞLADI?

Nakşibendiliğin İsmailağa kolu, bir süredir İsmailağa Cemaati’yle yaşadığı tartışmalarla gündem olan kamuoyunda Ahmet Mahmut Ünlü hakkında açıklama yayınlamıştı.

Açıklamada, Ünlü’nün İsmailağa’yı parçalamaya çalıştığı ve cemaatin gözden düşmesine sebep olduğu kaydedildi.

Ünlü’nün tavrını değiştirmemekte ısrar ettiğinin belirtildiği açıklamada “İhvânımızı ve kamuoyunu yanlış biçimde yönlendirmeyi sürdüren Cübbeli Ahmet Hoca, söz ve davranışlarıyla tarîkatımıza ve hizmetlerimize zarar veren biri hâline gelmiş ve Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin şeyhliğini kabul etmemiştir” denildi.

Açıklamada, Ünlü’nün cemaatle hiçbir bağının kalmadığı da aktarıldı: “Bu gerçeğe binaen kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvânımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” denilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.