GELENEKSEL SANAT BAYRAKLARLA BULUŞTU

Dival Nakış İşleme Sanatkarı Nur DİKİLİTAŞ, üçüncü sergisini İstanbul Deniz Müzesi’nde gerçekleştirdi.

GELENEKSEL SANAT BAYRAKLARLA BULUŞTU
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanlığı forsunu oluşturan 16 büyük Türk Devletinin bayrakları, şanlı Türk bayrağımız ve Cumhurbaşkanlığı forsundan oluşan 18 parçalık koleksiyon İstanbul Deniz Müzesi’nde ‘‘Tarihte ki Türk Devlet Bayrakları Sergisi’’ adıyla sanatseverlerle buluştu.

AK Parti İstanbul Milletvekilleri Metin KÜLÜNK ve Ahmet Hamdi ÇAMLI, Beşiktaş İlçe Kaymakamı Dr. Abdullah KALKAN, İstanbul Deniz Müzesi Komutanı Deniz Albay İlyas GÜLTAŞ’ın yanı sıra çok sayıda sanatseverin katıldığı sergi açılışında yaptığı konuşmada; bu geleneksel sanatı devam ettirdiği için Nur DİKİLİTAŞ’a teşekkür eden AK Parti İstanbul Milletvekili Metin KÜLÜNK,  ‘‘Nur hanım ecdadın bize miras bıraktığı çok nadide bir sanatı devam ettirmekte ve bu sanatı tarihimizle, değerlerimizle buluşturmakta. Gerçek sanatçılar hakikatin peşinde olanlardır. Hakikatin peşinde olanların kalıcı iz bırakacağı kanaatindeyim bu geleneği sürdürdüğü için Nur hanıma ve bu şaheserleri sergileme fırsatı verdikleri için  Deniz müzemize de teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Dival Nakış İşleme Sanatkarı Nur DİKİLİTAŞ açılış konuşmasında; ‘‘Sayın Milletvekillerim, Sayın Komutanım, çok kıymetli misafirlerimiz Dival İşleme tekniği ile oluşturduğumuz Tarihteki Türk Devlet Bayrakları Sergimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bayrak bir milletin bağımsızlığının en önemli sembolüdür. Türk milleti olarak dünya tarihinin her diliminde vatanı ve bayrağı olan ayrıcalıklı bir milletiz.  Bu koleksiyonu Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan devlet bayraklarımızı Dival Nakış İşleme Tekniği ile işleyerek oluşturduk ve beğenilerinize sunduk. Bu güzel koleksiyonu oluştururken yanımda olan değerli ekip arkadaşlarıma emekleri için özellikle teşekkür ediyorum. Sergime katkılarından dolayı Konya’mızın değerli markası  Hidrokon‘un Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş KÜTÜKÇÜ beye ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Sanatıma ve şahsıma göstermiş olduğunuz teveccüh ve sergimi şereflendirdiğiniz için tüm katılımcılara tekrar teşekkür ederim.’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.