Eski mahkûmun kan donduran iddiası!

Hükümlü olarak uzun yıllar Konya kapalı ve açık cezaevinde bulunan M.G’nin, Konya yarı açık cezaevinde alkol başta olmak üzere uyuşturucu madde kullanıldığını ve bunların da cezaevine görevli memurlar tarafından sokularak satışı yapıldığını iddia etti

Eski mahkûmun kan donduran iddiası!
Yayınlanma:

Konya kapalı ve yarı açık cezaevinde uzun yıllar hükümlü olarak kalan M.G açık cezaevindeki alkol başta olmak üzere uyuşturucu madde kullanımının olduğunu ve bunlarında cezaevine yine cezaevinde görevli bazı memurlar tarafından sokularak satışının yapıldığını iddia etti.

“CEZAEVİNE UYUŞTURUCUYU MEMUR SOKUYOR”

Eski hükümlülerden M.G, Konya yarı açık cezaevinde birçok sıkıntının olduğunu iddia ederek şunları kaydetti: “Konya yarı açık cezaevine uyuşturucuda, alkolde giriyor.
Tabii içeriye giren uyuşturucudan da alkolden de mutlaka burada görevli olan bazı memurların bilgisi var. Alkol ve uyuşturucu maddeyi cezaevinde görevli bazı memurlar sokuyor. Cezaevindeki madde bağımlılarına yine hükümlü olan şahıslar satıyor. Cezaevi içindeki uyuşturucu ticaretinden elde edilen gelir ise bu memur ve hükümlü satıcılar arasında paylaşılıyor” dedi

“İÇERDE UYUŞTURUCU MADDE TEMİN ETMEK ÇOK KOLAY”

İçerde uyuşturucu kullananların sayısının fazla olduğunu iddia eden M.G, “Herkes hayatından memnundu. Şikâyet eden de hiç olmuyordu. Hem zaten mahkumlar şikayetçi olsa bile kimi kime şikayet edeceklerdi?  İstediğiniz an alkol ya da uyuşturucu madde temin edebilirsiniz. Alkol, esrar, uyuşturucu hap ne isterseniz cezaevine ayağınıza kadar gelir. Cezaevinde rutin aramalar yapılır. Bu aramalar olmadan önce bilgisi olan memur uyuşturucu satıcısı olan adamına cezaevinde yapılacak olan arama, tarama gününü iletir. O gün tüm uyuşturucu zula edilir. Yani cezaevinde formaliteden arama yapılır durum biter” şeklinde iddialarda bulundu.
“KOĞUŞLARDA BAZEN TARTIŞMA ÇIKIYORDU”

M.G, “Koğuşlarda alkolden ve uyuşturucudan dolayı tartışma oluyordu. Mesela mahkûmun biri alkol aldı bir gün. Adam sarhoş olduktan sonra sağa sola sataşmaya başladı ve kavga çıktı. Bundan dolayı tutanaklar tutuldu ve kapalı ceza evine gönderilenler oldu. Yine kriz geldiği zaman mahkûmlar birbirlerinden borç para da alıyordu. İdare zaten mahkûmun sorunu ile ilgilenerek başını ağrıtmazdı. Mahkûm uyuşturucu kullanmış, alkol almış idarenin pek umurunda olmaz. Hani kalkıp da ‘Bu uyuşturucuyu nereden buldun, sana kim getirdi? gibi sorular sorarak başını ağrıtmazdı idare. En fazla tutanak tutup mahkûmu kapalı ceza evine gönderirdi” ifadelerinde bulundu.

“KONYA AÇIK CEZA EVİNİN ELLE TUTULUR HİÇBİR YANI YOK”

M. G., ceza evinde ‘Mahkûm her şeye layıktır’ düşüncesinin olduğunu da iddia ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Konya açık ceza evinin elle tutulur hiçbir yanı yok. Çünkü ne doğru düzgün temizlik var ne de başka bir şey. Ortam resmen mikrop yuvası. Mahkumlara hijyen dersi veriyorlar ama ortamda hijyenden eser yok. Hatta ellerimizi yıkamak için lavabolara doğru düzgün sabun bile koymuyorlardı. Devlet hükümlülere zaten cezasını vermiş. Cezaevindeki yetkilide, memurda, gardiyanda bizleri ezmesin ama bizleri mikrobun içinde yatırarak cezalandırıyorlardı işte. Mahkumda olsak bizler de insanız.” (Kader Eşiyok)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.