Powell'ın sesi piyasaları yönlendirecek!.. Faiz indirimi yolda mı?

ECB faiz kararı bugün açıklanacak. Yatırımcılar, Lagarde'ın ve Powell'ın açıklamalarında ECB'nin önümüzdeki dönemdeki adımlarına dair sinyaller arıyor.

Powell'ın sesi piyasaları yönlendirecek!.. Faiz indirimi yolda mı?
Yayınlanma:

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın, faiz indirimi için acele etmeyeceklerini ancak "bu yılın bir noktasında" bunu yapmanın muhtemelen uygun olacağını belirtmesi, küresel piyasalarda pozitif bir hava yarattı.

Powell, ABD Temsilciler Meclisi'nde yaptığı sunumda, ekonominin genel olarak beklendiği gibi seyretmesi halinde "bu yılın bir noktasında" politika kısıtlamalarını azaltmaya başlamanın muhtemel olduğunu söyledi. Ancak Powell, enflasyonu kontrol altında tutmak için faiz indirimlerinin kademeli ve temkinli bir şekilde yapılması gerektiğini de vurguladı.

EKONOMİK BÜYÜME GÖRÜNÜMÜ OLUMLU
Fed'in "Bej Kitap" olarak bilinen raporunda da ekonomik faaliyetin ocak ayının başından bu yana hafif artış kaydettiği belirtildi. Raporda, gelecekteki ekonomik büyümeye ilişkin görünümün genel olarak olumlu kalmaya devam ettiği aktarıldı.

LAGARDE'IN KONUŞMASI KRİTİK
Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararının ardından ECB Başkanı Christine Lagarde'ın yapacağı açıklama da bugün yatırımcıların odağında olacak. Analistler, ECB'nin bugün faizleri sabit bırakacağına kesin gözüyle bakıyor. Lagarde'ın açıklamalarında ECB'nin önümüzdeki dönemde atacağı adımlara yönelik sinyaller aranacak.

BANKALARIN KREDİ VERMESİ SINIRLANACAK
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) da dün kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık tesis edilme kararı aldı. Bu adımla, bankaların kredi vermesini sınırlayarak enflasyonu kontrol altına alma hedefleniyor.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler arasında İngiltere'de şubat ayı konut fiyat endeksi, Almanya'da ocak ayı fabrika siparişleri, ABD'de ocak ayı ticaret dengesi ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.