Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak!Peki uzmanlar ne diyor?..Faiz kararı...

Merkez Bankası (TCMB) yarın yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz kararını açıklayacak. Peki uzmanlar ne diyor?...

Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak!Peki uzmanlar ne diyor?..Faiz kararı...
Yayınlanma:

Merkez Bankası (TCMB) yarın yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz kararını açıklayacak. Uzmanlar, son dönemdeki enflasyondaki yükselişe rağmen TCMB'nin faiz oranlarını sabit tutacağını tahmin ediyor.

Societe Generale Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Stratejisti Marek Drimal, TCMB'nin faiz artırımı yoluyla doğrudan sıkılaşmaya gitmek yerine makro ihtiyati sıkılaştırma önlemleri ve ödemeler dengesinde beklenen iyileşme gibi araçlara öncelik vereceğini öngörüyor. Drimal, TCMB'nin politika faizini 2024'ün geri kalanında yüzde 45'te sabit tutma ihtimalinin yüksek olduğunu, ancak enflasyondaki gidişata bağlı olarak 250 veya 500 baz puanlık bir faiz artışı da olabileceğini belirtiyor.

In Touch Capital Markets Kıdemli FX Analisti Piotr Matys de TCMB'nin faiz oranlarını sabit tutmasını bekliyor. Matys, enflasyonda ilerleyen aylarda bir artış olması durumunda TCMB'nin para politikasını daha da sıkılaştırma ihtimalinin yüksek olduğunu ve yatırımcıların TCMB'nin açıklamasında bu konudaki ipuçlarını takip edeceğini söylüyor.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler de TCMB'nin faiz oranlarını sabit tutmasını bekliyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 olarak belirlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.