Kredi kartlarında sessiz sedasız değişiklik! Artık kart limiti...

Bankalar, kredi kartında nakit avans limitlerinin yüzde 25 ile sınırlandırılmasına yönelik uygulama başlattı. Ayrıntılar haberimizde...

Kredi kartlarında sessiz sedasız değişiklik! Artık kart limiti...
Yayınlanma:

Kredi kartlarında uzun süredir beklenen düzenlemeler sessiz sedasız uygulamaya konuldu. Nakit avans limitleri düşürüldü, taksit sayıları sınırlandırıldı ve faiz oranları yükseltildi. Bu değişiklikler, kredi kartı kullanımını kontrol altına alarak enflasyonla mücadeleye katkı sağlamayı amaçlıyor.

NAKİT AVANS LİMİTİ DÜŞÜRÜLDÜ
Bankalar, kredi kartı nakit avans limitlerini kart limitinin %25'i ile sınırlandırdı. Bu sayede, nakit avans yoluyla yapılan harcamaların kontrol altına alınması hedefleniyor. Özellikle kredi kartı harcamalarındaki artış oranının dikkate alınması ve enflasyonun beklentileri aşması üzerine Merkez Bankası, seçim öncesi ilave sıkılaşma önlemlerini hayata geçirmeye başlarken; ekonomist Murat Muratoğlu, yaptığı paylaşımda "Bankalar sessiz sedasız kredi kartı nakit avans taksit sayısını 3'e düşürdü... Bari bir açıklama yapılsaydı" ifadelerini kullandı.

Bir diğer uzman isim Şenol Babuşçu ise bankaların, kredi kartında nakit avans çekimini de kart limitinin 25’i ile sınırlandırdığına dikkat çekerek "Kredi kartında nakit avans çekimi kart limitinin yüzde 25’i ile sınırlandırılıyor.. Nakit avansta maksimum taksit sayısı 3’e indiriliyor" ifadelerini kullandı.

TAKSİT SAYILARI SINIRLANDIRILDI
Bazı bankalar, belirli ürün gruplarında taksit sayılarını sınırlandırdı. Bu sayede, özellikle dayanıklı tüketim mallarına yapılan taksitli harcamaların azaltılması amaçlanıyor.

FAİZ ORANLARI YÜKSELTİLDİ
Merkez Bankası'nın politika faizini yükseltmesi sonrası bankalar da kredi kartı faiz oranlarını yukarı çekti. Bu sayede, kredi kartı borçlanma maliyetinin artırılması ve tüketimin frenlenmesi hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.