Kredi kartı harcamalarında durdurulamaz artış: Yeni rekor!

1 Mart haftası itibarıyla kredi kartı harcamaları 262,2 milyar TL'ye ulaşarak rekor seviyeye yükseldi.

Kredi kartı harcamalarında durdurulamaz artış: Yeni rekor!
Yayınlanma:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayınlanan verilere göre, 1 Mart haftası itibarıyla kredi kartı harcamaları 262,2 milyar TL'ye ulaşarak yeni bir rekora imza attı. Bu, bir önceki haftaya göre %15'lik bir artışa denk geliyor.

Ekonomi yönetiminin kredi kartlarına yönelik düzenleme çalışmaları devam ederken, gelen son veriler bu alandaki artışın durdurulamadığını gösteriyor. Vergi ve BES ödemelerinin de katkısıyla kartlı harcamalarda tarihi bir seviyeye ulaşılmış durumda.

Ekonomist Haluk Bürümcekçi'nin yorumuna göre, artışlar genele yayılmış olsa da, en belirgin yükselişler hizmet sektörleri, eğitim, araç kiralama-satış, akaryakıt ve mobilya harcamaları gruplarında görülüyor. Bu dönemde elektrik-elektronik harcamalarında ise bir düşüş yaşanmış.


İNTERNET ALIŞVERİŞLERİ REOR SEVİYEDE
Kredi kartı ile yapılan internet alışverişleri de haftalık %15,6'lık bir artışla 83,4 milyar TL'ye yükselerek rekor kırdı. Vergi ve BES ödemeleri hariç toplam alışverişin son 4 haftalık ortalamasının yıllık değişimi ise %139,5 artış ile yükselişini sürdürüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartlarına yönelik limitlerle ilgili bir düzenleme sinyali verdi. Şimşek, limitlerin belirlenirken gerçekçi beyan ve belgeye dayalı olması gerektiğini, ayrıca her bankanın kendi kafasına göre değil, bütünlük arz edecek şekilde limit belirlemesi gerektiğini vurguladı. Şimşek, uluslararası normlara uygun bir düzenleme yapılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.