Kredi kartı faizleri: Sorun var, çözüm zor!

Bilkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hakan Kara, kredi kartı faizlerinin Türkiye ekonomisi için endişe verici bir sorun oluşturduğunu ve çözümün kolay olmadığını vurguladı.

Kredi kartı faizleri: Sorun var, çözüm zor!
Yayınlanma:

Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, kredi kartı faizlerinin düşük kalmasının Türkiye ekonomisi için ciddi bir sorun oluşturduğuna dikkat çekti. Kara, bu sorunun çözümünün kolay olmadığını da vurguladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kara, ABD'de kredi kartı faizlerinin enflasyonun 7 katı olduğunu, Türkiye'de ise bu oranın enflasyonla aynı seviyede olduğunu belirtti. Yıllardır yüksek enflasyonla vatandaşın peşin alım gücünün düşürülürken, kredi kartı faizinin düşük tutulmasının ciddi bir sorun biriktirdiğine dikkat çeken Kara, bu sorunun çözümünün kolay olmayacağını vurguladı.

Kara ayrıca, TCMB'nin son açıklanan döviz satış rakamlarını da değerlendirerek, rekor döviz satışının büyük ölçüde yurt içi yerleşiklerin döviz talebinden kaynaklandığını yorumladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.