Haziran'da yeni düzenleme! Düşük KDV'li fiş kesilmesine son!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirdi. Kayıt dışılıkla mücadele, harcamaların gözden geçirilmesi ve yeni düzenlemeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Haziran'da yeni düzenleme! Düşük KDV'li fiş kesilmesine son!
Yayınlanma:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi öncelikli hedefleri arasında sıralayan Şimşek, bu konuda çok ciddi düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Şimşek, harcamaları gözden geçireceklerini ve daha üretken, verimli alanlara yönelteceklerini ifade etti. Kayıt dışılıkla mücadelenin bütçe açığını da kalıcı bir şekilde kontrol altına almalarını sağlayacağını vurgulayan Şimşek, "Kayıt dışılık hak yemek demektir." dedi.

Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yeni yöntemler de uygulamaya konacak. Hazirandan itibaren düşük KDV oranıyla fiş kesilmesinin önlenmesi için yeni POS cihazları kullanılacak.

KİRA SÖZLEŞMELERİ E- DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK
Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasına yönelik de çalışmalar yapılıyor. Son iki ayda 420 binin üzerinde işyerinin denetlendiğini ve fiili durumla karşılaştırıldığını belirten Şimşek, bu sayede gönüllü uyumun artırılmasının amaçlandığını söyledi. Kira beyannamelerinin verilmesinin de kayıt dışılıkla mücadelede önemli olduğunu vurgulayan Şimşek, beyanname vermeyenlere nisanda inceleme yapılacağını ve ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceklerini kaydetti.

Şimşek, Türkiye'nin kaynağa erişiminde herhangi bir sorun olmadığını da vurguladı. Gelecek aylarda Türkiye'nin kredi notunda ciddi artışlar olacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.