Fed'den beklenen karar!.. Piyasalar bu durumu nasıl karşılayacak?

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz kararını açıkladı. Peki piyasalar nasıl tepki verdi?

Fed'den beklenen karar!.. Piyasalar bu durumu nasıl karşılayacak?
Yayınlanma:

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz kararını açıkladı. Beklentiler doğrultusunda politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit bırakan Fed, 2024 sonuna kadar 3 faiz indirimi sinyali verdi. Piyasalar ilk tepki olarak bu kararı olumlu karşıladı.

Fed, Mart 2020'den bu yana ilk kez faiz indirim sinyali verdi. 2024 yılı sonuna kadar üç çeyrek puanlık kesinti yapılacağı belirtildi. Mevcut federal fon faiz oranı 23 yıldan uzun bir süredir görülen en yüksek seviyede.

NOKTA GRAFİĞİ SÜRPRİZİ
FOMC'nin "nokta grafiği", 2024'te üç faiz indirimi yapılacağına dair net bir işaret verdi. Grafik, hamlelerin zamanlamasına dair bir gösterge sunmasa da, piyasalar tarafından önemli bir sinyal olarak değerlendirildi.

EKONOMİK PROJEKSSİYONLAR GÜNCELLENDİ
Fed'in Ekonomik Projeksiyon Raporu'na göre, 2024 yılı GSYH beklentisi yükseltildi. İşsizlik oranı tahmini ise bu yıl için geriledi, gelecek yıl için değişmedi. 2024 için faiz tahmini değişmezken, çekirdek PCE beklentileri yükseltildi.

PİYASALAR OLUMLU KARŞILADI
Fed'in faiz indirimi sinyali vermesi, küresel borsalarda yükselişe neden oldu. Ons altın ve Bitcoin fiyatları da yükseldi. Dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizi ise geriledi. Dolar/TL paritesinde yatay seyir devam ederken, gram altın fiyatı yükseldi.

FED BAŞKANI POWELL'IN AÇIKLAMLARI DİKKAT ÇEKTİ!
Fed Başkanı Powell, faiz indirimlerinin zamanlamasına ilişkin net bir açıklama yapmadı. Enflasyon risklerine dikkat çeken Powell, ekonominin durumunu yakından izleyeceklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.