Faiz artışı dolara dizgin vurdu, Borsa uçuşa geçti!

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz artışı piyasaları sarstı. Ayrıntılar haberimizde...

Faiz artışı dolara dizgin vurdu, Borsa uçuşa geçti!
Yayınlanma:

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz artışı piyasaları sarstı. Politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 50'ye yükseltildi. Bu hamle sonrası dolar/TL kuru yüzde 1'den fazla düşüşle 32 liranın altına geriledi. BIST 100 endeksi ise 9000 puanı aşarak rekor tazeledi. Ekonomistler kararı yerinde buldu.

FAİZ ARTIŞI DOLARI DİZGİNLEDİ
Haftalardır rekor üstüne rekor kıran dolar kuru, Merkez Bankası'nın faiz artışı sonrası sert bir düşüş yaşadı. Dolar/TL kuru şu anda 32 liranın altında işlem görüyor. Bu durum, ithal ürünlerde fiyat istikrarı ve enflasyonda gerileme umutlarını yeşertiyor.

BORSA BAYRAM YAŞIYOR
Merkez Bankası'nın faiz hamlesi Borsa İstanbul'da da coşku yarattı. BIST 100 endeksi 9000 puanı aşarak tarihi bir seviyeye yükseldi. Bankacılık Endeksi ise yüzde 2,5'lik artışla günü tamamladı. Yatırımcılar, faiz artışının yatırım ortamını iyileştireceğini ve ekonomiyi canlandıracağını düşünüyor.

EKONOMİSTLERDEN ONAY
SEB Gelişmekte Olan Piyasalar Baş Stratejisti Erik Meyersson, Merkez Bankası'nın kararını "doğru bir hamle" olarak nitelendirdi. Meyersson, bu kararın Merkez Bankası'na daha fazla manevra alanı sağladığını da vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.