Bitcoin rekorunu tazelemeye devam ediyor!.. Bakın kaç bin dolar oldu..

Kripto paraa piyasalarında Bitcoin rekorunu tazelemeye devam ediyor. İşte Bitcoin'in yeni rekoru...

Bitcoin rekorunu tazelemeye devam ediyor!.. Bakın kaç bin dolar oldu..
Yayınlanma:

Kripto para piyasalarındaki ralli durdurulamaz bir şekilde devam ediyor. Bitcoin, yarın açıklanacak ABD enflasyon rakamları öncesinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 71 bin doları aştı. Ethereum da 4 bin dolar bandını aşarak yatırımcıları sevindirdi.

Haftanın ilk işlem gününde yükselişini sürdüren kripto paralar, yatırımcıları adeta büyülüyor. Bitcoin son 24 saatte %32'den fazla yükselişle 71 bin 300 dolara kadar yükseldi. En büyük ikinci kripto para birimi Ethereum ise 4 bin dolar civarında işlem görüyor.

BU YÜKSELİŞİN ARKASINDA YATAN TEMEL NEDENLER NELERDİR?
Faiz İndirimlerine İyimserlik: ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine gideceğine dair iyimser hava, kripto para piyasalarını olumlu etkiliyor.

ABD İSTİHTAM VERİLERİ
ABD istihdam verilerinde görülen zayıflama, yatırımcıların risk iştahını artırdı ve kripto paralara olan ilgiyi yükseltti.

AÇIKLANACAK ENFLASYON RAKAMLARI
Yarın açıklanacak ABD enflasyon rakamlarının beklentilere paralel olması halinde, Fed'in faiz indirimlerine daha da yakınlaşacağı öngörülüyor. Bu da kripto paralar için bir destek unsuru olarak görülüyor.

BİTCOİN HALVİNG
Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin halving (yarılanma) da fiyat artışını tetikleyen faktörlerden biri olarak gösteriliyor. Halving sonrası madencilerin ödülleri yarıya düşecek, bu da Bitcoin'in arzını azaltacak ve fiyatını yükseltecek.

BİTCOİN'E OLAN TALEP
Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) ürünlerine olan ilgi de zirve seviyelerde. Bu da Bitcoin'in kurumsal yatırımcılar tarafından da benimsendiğini gösteriyor.

ENFLASYON BEKLENTİLERİ
ABD'de yarın açıklanacak olan şubat ayı tüketici fiyatları endeksinin beklentilere paralel gelmesi halinde, Fed'in haziran ayında faiz indirme olasılığı daha da yükseliyor. Bu da kripto paralar için yeni bir yükseliş dalgası anlamına gelebilir.


Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.