Bayram ikramiyeleri hakkında bilmeniz gerekenler: EYT'liler ve diğer detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, emeklilere verilecek bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacak. Peki bayram ikramiyeleri hakkında bilmemiz gerekenler neler?..

Bayram ikramiyeleri hakkında bilmeniz gerekenler: EYT'liler ve diğer detaylar...
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, emeklilere verilecek bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacak.. Ölen eşinin emekli aylığının %50'sini alana 1.500 TL yatacak. İş göremezlik geliri alana da ikramiye var. 31 Mart tarihinden önce emeklilik dilekçesi veren EYT'liler de ikramiye alabilecek.

EYT'LİLER YARARLANABİLECEK
31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT'liler ile EYT düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazanan diğer sigortalılar ikramiyeyi alabilecekler. 1 Nisan'dan sonra emeklilik dilekçesi verenler ise bu yılki Ramazan Bayramı'nda ikramiye alamayacaklar.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLAR YARARLANABİLECEK
Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50'sini alanlara 1.500 TL yüzde 25'ini alanlara ise 750 TL ikramiye ödenecek. Herhangi bir işte çalışmayan ve eşinin aylığının yüzde 75'ini alanlara ise 2.000 TL ikramiye verilecek.

SGK'dan birden fazla gelir ve aylık alanlara en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye verilecek. Bir kişi hem kendi aylığından hem de dul aylığı alıyorsa sadece kendi aylığı üzerinden 3.000 TL ikramiye alacak. İş kazası ve meslek hastalığı dolayısıyla sürekli iş göremezlik geliri alanlara da ikramiye ödenecek. Meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olanlara 750 TL, yüzde 45 olanlara ise 1.350 TL ikramiye verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.