Akaryakıta zam yağmuru!..ÖTV rekorları altüst ediyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın verileri, akaryakıta gelen zamların ve ÖTV'nin cep yakıcı etkisini gözler önüne seriyor. Motorin ve benzinde fiyatlar bir yılda ikiye katlanırken, ÖTV'de de rekor artışlar yaşanıyor.

Akaryakıta zam yağmuru!..ÖTV rekorları altüst ediyor!
Yayınlanma:

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre, akaryakıta ÖTV'de yeni bir artış yapılmadı, ancak fiyat artışı ve tüketim miktarı sayesinde ÖTV geliri rekor seviyeye ulaştı. Şubat 2023-Şubat 2024 arasında benzine %97,5, motorine %103,7, LPG'ye %74,5 ve doğal gaza %18 zam geldi. Bu da araç sahiplerinin akaryakıt giderini ikiye katladı.

FİYAT ARTIŞLARINDA ŞAMPİYON
Motorin, benzini geride bırakarak Şubat 2023'ten bu yana en fazla zamlanan akaryakıt oldu. Bu dönemde motorin fiyatı %103,7 artarken, benzin fiyatı %97,5 arttı. LPG'ye %74,5 ve doğal gaza ise %18 zam geldi.

ÖTV GELİRİ 3,2 KAT ARTTI
Dünya Gazetesi’nden Nabi Bakır’ın haberine göre, Akaryakıt fiyatlarındaki artış, ÖTV gelirini de katladı. Şubat 2023-Şubat 2024 arasında akaryakıt ve doğal gazdan alınan ÖTV, geçen yılın aynı dönemine göre %317,4 artarak 54,1 milyar liraya ulaştı. Bu yılın ilk iki ayında elde edilen ÖTV geliri ise geçen yılın eş dönemine göre 4,2 katı düzeyinde gerçekleşti.

EN YÜKSEK AYLIK ÖTV TAHSİLATI
Akaryakıt ve doğal gazdan alınan ÖTV'de tahsilat, Şubat ayında 28,7 milyar TL ile bugüne kadarki en yüksek aylık düzeyine ulaştı.

Kaynak:DÜNYA GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.