ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın fiyatlarında neler yaşanacak? Uzman isim açıkladı!..

ABD'den gelen veriler sonrası ons altın fiyatlarında gerileme yaşanıyor. ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın fiyatlarında neler yaşanacak? Gözler 20 Mart'a çevrildi. Ayrıntılar haberimizde...

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın fiyatlarında neler yaşanacak? Uzman isim açıkladı!..
Yayınlanma:

Altın fiyatları son zamanlarda oldukça dalgalı bir seyir izliyor. ABD'den gelen veriler sonrası ons altın fiyatlarında gerileme yaşanırken, dolar kurundaki yükseliş gram altında rekor kırılmasına neden oldu. Peki, altın fiyatlarını neler bekliyor?

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 20 Mart'ta açıklayacağı faiz kararının altın fiyatları için kritik önem taşıdığını belirtiyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Fed kararından sonra ons altın trendinin tekrar yukarı yönlü olacağını ve yıl sonuna kadar 2350 dolar seviyesinin test edilebileceğini söylüyor.

Memiş, gram altın fiyatının da Fed kararından sonra yükselişe geçeceğini ve 2400 TL seviyesini aşabileceğini tahmin ediyor.

Memiş konuyla ilgili youtube hesabında şu ifadeleri kullandı;
"Fed kararından sonra ons altın trendinin tekrar yukarı yönlü olacağını söyleyebilirim. Bu yıl hedefimizde bozulma yok, 2350 dolar seviyesi test edildikten sonra yeni öngörülerimi paylaşırım. Gram altın resmi kur tarafında 2240 TL seviyesini görüyorsunuz. Serbest piyasalarda 2405-2420 lira aralığında bir gram altın var karşımızda. 15 lira alım satım makas aralığı var. Kapalıçarşı piyasası banka tarafına göre daha gerçekçi olmaya devam ediyor. Fiziki altın tarafında bu hafta ve geçen hafta talepte ciddi bir patlama yaşanmıştı. Arz tarafında rafinelerde hem de Darphane Genel Müdürlüğü'nde ciddi bir arz sorunu yaşanmıştı. Talep karşılanamamıştı. Arz tarafında tekrar problem var. Darphane'nin sarrafiye altın basması için altına ihtiyaç var. Altın sınırlı bir sayıda var. İthalat yasağı var çünkü."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.