2023 yılının işsizlik rakamlarını değerlendirildi!

Yenibiriş'in Yönetici Ortağı Uğur Karaboğa, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2023 yılı işsizlik rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2023 yılının işsizlik rakamlarını değerlendirildi!
Yayınlanma:

Yenibiriş tarafından yapılan açıklamada, 2023'ün, tüm zorluklara ve büyük deprem felaketine rağmen iş gücü piyasasında toparlanma ve daha dengeli bir seyrin yaşandığı bir yıl olduğunu belirtti. "TÜİK Hane Halkı İşgücü Araştırması'na göre işsiz sayısının 2023'te bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye düştüğünü, işsizlik oranının ise 1,0 puan azalarak yüzde 9,4 seviyesine gerilediğini" ifade etti. Ayrıca, bu rakamların erkeklerde yüzde 7,7, kadınlarda ise yüzde 12,6 olduğunu belirtti ve geçen yılın istihdam ve iş gücü resminin daha anlaşılır hale geldiğini vurguladı.

Karaboğa, Hane Halkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre 2023'te işgücünün arttığına dikkat çekti. Genç işsizlik rakamlarına özellikle vurgu yaparak, "İstihdam edilenlerin sayısının artması, özellikle de kadın istihdamının yüzde 35,8'e ulaşması olumlu bir gelişme. 15-24 yaş arası genç nüfusun işsizlik oranının da bir önceki yıla göre 2,0 puan azalarak iyileştiğini görmek olumlu bir gelişme" dedi.

Karaboğa, sektörel olarak bir yıl sürecini değerlendirirken, hizmet ve inşaat sektörlerindeki artışa dikkat çekti. Bu artışın, özellikle geçen yıl yaşanan depremin ardından gerçekleşen yeniden yapılanma sürecinin etkisi olduğunu belirtti. İstihdamın büyük çoğunluğunun hizmet sektöründe yer aldığını ve bu sektördeki işgücünün artışının dikkate değer olduğunu ifade etti.

Son olarak, işverenler ve potansiyel iş gücü arasında doğru bir köprü kurulması ve eğitim sistematiğinde yapılan doğru adımların, iş gücü piyasasının daha olumlu bir seyre girmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.