Direniş Karatayın çekimleri Konya'da başladı

Direniş Karatayın çekimleri Konya'da başladı

Direniş Karatayın çekimleri Konya'da başladı
Yayınlanma:

ANADOLU Selçuklu Devleti'ni ve devlet adamı Emir Celaleddin Karatay'ın hayatını konu alacak ve 2018'de gösterime girecek 'Direniş Karatay' filmi basına tanıtıldı.
Anadolu  Selçuklu Devleti'nin en önemli devlet adamlarından Emir Celaleddin  Karatay'ın hayatını 'Direniş  Karatay' filmiyle beyaz perdeye aktarılıyor. Aynı adlı kitabın yazarı Selman  Kayabaşı'nın senaryolaştırıldığı proje de Kataray'ı  Mehmet Aslantuğ, Ahi Evran'ı ise  Fikret Kuşkan oynayacak.

Yapımını Karatay Üniversitesi'nin üstlendiği filmi, üniversitenin bağlı olduğu Konya Ticaret Odası da destek veriyor. Filmin genel yönetmenliğini  Serdar Akar, yönetmenliğini ise Selahattin Sancaklı üstleniyor.

Film, 1243'de Kösedağ savaşında Moğol yenilgisinin ardından kurduğu medrese ile  Anadolu  Selçuklu Devleti'nin gördüğü hasarı ilim irfan ile tamir etmeye uğraşan Emir Celaleddin  Karatay'ın mücadelesini anlatıyor. Çekimlerinin tamamı  Konya'da kurulan ve  Selçuklu dönemini anlatan bir plato da çekilecek. 3 ay sürecek çekimlerin ardından 2018'in başlarında beyaz perde de olması bekleniyor. Filmin tarih danışmanlığını ise Prof. Dr.  İlber Ortaylı üstlendi. Filmin çekileceği alan ise  Holywood standartlarında bir platoda çekileceğini belirtildi.  

ATATÜRK'ÜN RUHUNU SELÇUKLU'DA BULABİLİRSİNİZ

Bugün düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Emir Celaleddin  Karatay rolünü üstlenecek  Mehmet Aslantuğ, şunları söyledi: 

  " Selçuklu çok önemli bir dönem. Kişisel kanaatimi sorarsanız, Osmanlı'dan daha esaslı, özel bileşenleri,  başka gerekçeleri var, ilginç bir dönem.  Karatay ile ilgili kaynakçalara elbette baktım. Selman beyin kitabı da senaryoya referans.  Anadolu'yu yurt edinmek ve bin yıldır bu toprakları üç bir tarafı denizlerle çevrili bu kıymetli toprakları, geleceğe taşımak konusunda olağanüstü gayretleri olmuş bir dönemdir bu iki yüz yıl. Yurt olarak elimizden çıkarmadığımız ve oraya önderlik eden Gazi  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhunu  Selçuklu'da bulabilirsiniz.  Karatay aynı zamanda böyle bir adam. İlim, irfan düşkünü, sadece sadece savaşçı kimliği yok. Dolayısıyla  Konya'nın başkent olarak bu konuya sahip çıkması.  Konya Ticaret Odası,  Karatay Üniversitesi ve bir ilim yuvasının bu denli köklü bir geleceğine sahip çıkması çok önemli" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.