Dericiliğin kalbi Konya’da atıyor

Deri imalatı ve satış işi ile uğraşan Hüseyin Şahin Konya’nın dericilikte önemli bir yeri olduğunu ve dünyanın en kaliteli derilerinin Türkiye üretildiğini söyledi.

Dericiliğin kalbi  Konya’da atıyor
Yayınlanma:

İnsanoğlunun ihtiyaçlarını gidermek için kullandığı ilk malzemelerden  olan deri hem doğal hem de insan sağlığı açısından en uygun ürünlerden bir tanesini oluşturuyor. Dericilik sektöründe ise Konya Türkiye’nin en önde gelen şehirleri arasında yer almaya devam ediyor. Bu sektörde  dünyanın sayılı üç ülkesinden birini ise Türkiye oluşturuyor.

“DOĞAL VE İNSAN SAĞLIĞINA EN UYGUN ÜRÜN DERİDİR”

Deri imalatı ve satış işi ile uğraşan Hüseyin Şahin, dericilik sektörü başta olmak üzere Konya ve Türkiye’nin bu sektörde hangi noktada yer aldığı, deriden yapılmış ürün tercih ederken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgi verdi. Günümüzde  mevcut kıyafetler içerisinde derinin insanlığına uygun en doğal giysi olduğunu söyleyen Hüseyin Şahin, “Deri giysiler kuzu derisinden üretiliyor ve bu ürünlerin  içerisinde herhangi bir katkı maddesi bulunmuyor. Deriden üretilen kıyafetler insan sağlığına en uygun kıyafettir. İmitasyon deriden üretilmiş bir ayakkabı giydiğiniz zaman ayakkabı ayağınızı terletir ama gerçek deriyi giydiğiniz zaman hiçbir sorun yaşmazsınız en sıhhatli ve doğal ürün deridir” dedi.

“DERİYİ BİR DEFA TERCİH EDEN KİŞİNİN BAŞKA BİR ÜRÜN GİYME ŞANSI KALMIYOR”

 Giysilerde kullanılan derinin  yüzde 100 kuzu derisi olduğunun altını çizen Hüseyin Şahin dana derilerinden daha çok ayakkabı üretildiğini ifade etti.  Deri de iki versiyon ürün olduğunu vurgulayan Şahin, “Soğuktan korunmaya yönelik kışlık ürünler insanları hem sıcak tutar  hem terletmez. Bu ürünlerin içi kuzu yününden dış kısmı ise hayvanın dersinden üretilir. İlkbahara yönelik yünleri alınmış ince hafif olan deriler ise ikinci ürün grubunu oluşturuyor. Deriyi bir defa tercih eden kişinin başka bir ürün giyme şansı kalmıyor. Derinin sağlıklı olduğunu insanlar giyerken hisseder ve bir defa giyen bir daha bırakamaz” dedi.

"EN KALİTELİ DERİ ÜRÜNLERİN ÜRETİLDİĞİ ÜLKELERDEN BİRİ TÜRKİYE”

 Konya’da deri hammaddesi açısından herhangi bir sıkıntı bulunmadığını dile getiren Şahin,  “Bahar sezonu Konya’da uzun sürüyor bu yüzden deriden üretilen ürünler giymek için en uygun iklim özelliklerine sahip bir şehir. Dericilik sektöründe  Konya Türkiye’de en önemli merkezlerden bir tanesini oluşturuyor.  Dünyada en kaliteli deri ürünlerin üretildiği ülkelerden biri olan Türkiye aynı zamanda da modaya uygun üretim gerçekleştiriyor.Türkiye deri sanayi sektöründe dünyada ilk üçte yer alıyor. Deriyi en çok Rusya’ya ardından da  Fransa’ya ihraç ediyoruz.  Ama en önemli tüketim kalemimizi iç piyasa oluşturuyor. Deriyi Konya’dan alıyoruz, Manisa’da işliyoruz ve tekrar Konya’da  satıyoruz” diye konuştu.

“RUSYA İLE YAŞANAN  UÇAK KRİZİ  SONRASI  TİCARET DÜŞTÜ”

En çok Rusya bölgesine kışlık kürk ürünler ihraç ettiklerini belirten Şahin, “Rusya ile yaşanan  uçak krizi  sonrası  deri ticareti düşme seviyesine geldi. Ama şu anda ilişkilerimiz tekrar toparlanama sürecine girdi. Dericilerin en çok sıkıntı çektiği konu  dışarıdan gelen imitasyon ürünler  çok yaygınlaştı. Bu ürünler hem satışlarımıza etki ediyor hem de insanlar bilmeden imitasyon deri almasına neden oluyor. Tüketiciler deri ürün alırken ürünün yüzde 100 kuzu derisi olmasına, aldığı yerin insanın günlük yaşamına uygun tarzda dikilip dikilmediğine ve deriyi üretici firmadan almaya dikkat etsinler. Çünkü deri sürekli kendini yenileyebilen bir ürün olduğu  için bakım servisi mutlaka olmalıdır. İnsanlar gerçek doğal derilerin çok pahalı olduğunu düşünüyor ama üreticiden alındığı taktirde deri aslında pahalı bir ürün değil.  Biz ürünü hammaddeden yani doğrudan kuzunun kendisinden alıp ceket haline getirip mağaza ve bayilerimizde satıyoruz. Ürün yelpazemiz oldukça geniş ve müşteri potansiyelimiz oldukça iyi. Deriden yapılan ürünlerin fiyatları 300TL’den başlıyor 700 TL’ye kadar istediği tarz, renk, modelde ürün satıyoruz” dedi. 

Muhabir. Gamze Erdoğan 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.