Cihaza bağlı soluyan genç kız tek parmağıyla kitap yazdı

Elazığ'da kas erimesi nedeniyle fiziksel yetilerini büyük oranda kaybeden ve solunum cihazına bağlı yaşamını sürdüren 28 yaşındaki Nurçin Arlı, sağ elinin işaret parmağıyla iki kitap yazmayı başardı.

Cihaza bağlı soluyan genç kız tek parmağıyla kitap yazdı
Yayınlanma:

Elazığ'da kas hastalığı nedeniyle fiziksel yetisini büyük oranda kaybeden ve solunum cihazına bağlı yaşamını sürdüren 28 yaşındaki Nurçin Arlı, tek parmağıyla iki kitap yazmayı başardı.

Kronik kas hastalığı olarak bilinen "Duchenne Musküler Distrofi"ye (DMD) ilkokul yıllarında yakalanan ve zamanla vücudunun yüzde 99'unu hareket ettiremeyen Arlı, 9 yıldır yatağa bağımlı hale geldi.

Akciğer kaslarının da fonksiyonunu yitirmesi sonucu solunum cihazına bağlı yaşam mücadelesi veren Arlı, önceleri hayata küstü.

Daha sonra psikolojik tedavi gören ve doktorların tavsiyesi üzerine kitap okumaya başlayan Arlı, okuduğu kitaplardan yola çıkarak yazmaya karar verdi.

Arlı, büyük güçlükle sağ elinin işaret parmağını kullanarak geçen yıl "Vatan Gözlüm" adlı deneme türünde kitap yazdı.

Bu kitabı bir hayırseverin yardımıyla yayınlanan Arlı, "Tahta Salıncak" adlı tamamladığı aşk ve drama türündeki romanının yayınlanması için de destek bekliyor.

"Zifiri Aydınlık" adını verdiği, hayatını anlatan kitabıyla ilgili çalışmaları sürdüren Arlı, yaşadığı zorluklara rağmen, azmiyle örnek oluyor.

Yazarlığı son nefesine kadar sürdürmeye kararlı olan Arlı'nın en büyük hayali büyük sevgi duyduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.